Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Χακόμπο: «Πρέπει να αλλάξουμε»

Στην ανάγκη να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις νίκες απέναντι στο Πανιώνιο έπειτα από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο, στάθηκε ο Σανθ Χακόμπο.

Χακόμπο: «Πρέπει να αλλάξουμε»
Στην άμεση επιστροφή στις νίκες στη Σούπερ Λίγκα, αρχής γενομένης από την προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε ο Σανθ Χακόμπο, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τόνισε πως πλέον η ομάδα στρέφεται ολοκληρωτικά στο πρωτάθλημα και πως η κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στους «κυανέρυθρους» μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Πλέον έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα μπροστά μας, έναν πολύ δύσκολο αγώνα, νίκησαν την περασμένη εβδομάδα τον Παναθηναϊκό, μια από τις πρώτες ομάδες στην Ελλάδα και σίγουρα θα είναι δύσκολο. Είμαστε κουρασμένοι από τον αγώνα για το Champions League αλλά χρειαζόμαστε τη νίκη, πρέπει να κερδίσουμε. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε από τον Παναιτωλικό, δίχως κανείς να παίξει καλά. Τώρα, πρέπει να το αλλάξουμε αυτό μπροστά στους φιλάθλους μας. Είναι πολύ πολύ σημαντικός αγώνας και στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε πως θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε λόγω της διακοπής που ακολουθεί».

- Με αφορμή την αναφορά σου στη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού, ο Πανιώνιος είναι σε μια κατάσταση ενθουσιασμού με τέσσερις βαθμούς στις δυο πρώτες αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ «κουβαλάει» μια απογοήτευση κι από τον Παναιτωλικό αλλά κυρίως από τον αγώνα της Τρίτης. Κατά πόσο αναμένεται να επηρεάσουν κι αν ναι σε ποιον βαθμό τα συναισθήματα της κάθε ομάδας τον Κυριακάτικο αγώνα;

«Αυτοί ήταν οι πλέον πρόσφατοι αγώνες για τις δυο ομάδες. Δεν έχει πλέον σημασία για εμάς. Νομίζω πως το ξεχνάμε αυτό και πλέον έχουμε να σκεφτούμε πως πρέπει να νικήσουμε, είναι απλό. Οκ . στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές νικάς, κάποιες φορές χάνεις, είναι αυτό και δεν έχει κάτι άλλο επ' αυτού. Νομίζω πως είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, αποδίδουν πολύ καλά, έχουν δυο - τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι, ανοίγουν το παιχνίδι τους εκμεταλλευόμενοι τους χώρους, δεν ξέρω αν θα έρθουν στην Τούμπα να παίξουν όπως παίζουν και στο γήπεδό τους αλλά είναι πολύ επικίνδυνοι. Εχω δει δυο παιχνίδια τους στην τηλεόραση κι όπως είπα διαθέτουν δυο - τρεις μονάδες πολύ επικίνδυνες. Νομίζω πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, επειδή στους τελευταίους αγώνες μπορεί να παίξαμε καλά πίσω αλλά δεν είναι το ίδιο να παίζουμε κόντρα στους ποδοσφαιριστές της Σάλκε με τους αντίστοιχους των ελληνικών ομάδων, με κάθε σεβασμό προς όλους. Αλλά κάναμε κάποια λάθη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μ' αυτά».

- Ο αγώνας της Κυριακής είναι πιο δύσκολος σε «καθαρά» αγωνιστικό ή σε ψυχολογικό επίπεδο;

«Είναι δύσκολος επειδή είναι ο . επόμενος (σ.σ. αγώνας). Στο ποδόσφαιρο πάντα ο επόμενος αγώνας είναι ο πιο σημαντικός. Οκ . το παρελθόν είναι . παρελθόν. Την Τρίτη παίξαμε Champions League αλλά τώρα μας περιμένει η Superleague. Πρέπει ν' αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, πρέπει να δουλέψουμε για να παίξουμε κόντρα στον Πανιώνιο για να βγάλουμε την ίδια ψυχολογική διάθεση για νίκη, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξεχνάμε το παρελθόν, τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην επικείμενη αναμέτρηση, ακολούθως θα έχουμε δέκα ημέρες για να δουλέψουμε πολύ και μετά θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια στο Europa League και θα επιστρέψουμε στη Superleague αλλά όπως προείπα το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο. Αυτό είναι ο αγώνας με τον Πανιώνιο και το πιο σημαντικό είναι πως αυτό θα διεξαχθεί μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να νικήσουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: