Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ζήσης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Σίγουρος για μία πετυχημένη πορεία της Εθνικής δήλωσε ο Νίκος Ζήσης. «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Εδώ είμαστε για να διακριθούμε», δήλωσε ο 30χρονος γκαρντ.

Ζήσης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
Ο Νίκος Ζήσης δεν αμφιβάλλει για τη δυνατότητα της Εθνικής να έχει μια καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ, αλλά αποφεύγει τα μεγάλα λόγια μιλώντας στη «Real News».

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για:

-τις ήττες από ΠΓΔΜ και Βοσνία στο Ουλμ: «Πρόκειται απλά για παιχνίδια προετοιμασίας, για δυνατές προπονήσεις και τίποτε περισσότερο. Δεν έχουν σχέση με την πίεση του Ευρωμπάσκετ, το υψηλό του επίπεδο, τον έντονο ανταγωνισμό. Συνεπώς, ούτε απαισιόδοξο με κάνει μια ήττα, ούτε υπεραισιόδοξο μια νίκη. Σημασία έχει να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας, να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη διοργάνωση».

-τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ: «Σίγουρα η Ισπανία, παρά τις απουσίες της, είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Από εκεί και μετά υπάρχουν 7-8 ομάδες που θεωρώ ότι έχουν πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα. Σαφώς θέλει και τύχη για να φτάσεις ψηλά».

-τον όμιλο της Εθνικής: «Τα πρώτα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας. Σεβόμαστε, εννοείται, και τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς, Οι άλλες ομάδες είναι γνωστές. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Εδώ είμαστε για να διακριθούμε, ωστόσο περιμένουμε ένα δύσκολο τουρνουά, του οποίου το σύστημα διεξαγωγής το κάνει ακόμη δυσκολότερο».

-το αν υπάρχει άγχος στην Εθνική: «Όχι. Νιώθουμε όλα τα παιδιά μεγάλη τιμή που παίζουμε γι' αυτήν την ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην οκτάδα και στη συνέχεια όσο ψηλότερα γίνεται. Μπροστά μας προβάλλει μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για να τους κάνουμε υπερήφανους και θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας γι’ αυτό».

-τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Πρόκειται για γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, με τη δική του φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στη σκληρή άμυνα. Επιθετικά όπλα έχουμε αρκετά, παίκτης πρωταγωνιστής που κάθε βράδυ θα τραβάει την προσοχή των αντιπάλων υπάρχει -μιλάω για τον Σπανούλη- αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι».

-το αν θα επιστρέψει να παίξει στην Α1: «Δεν το αποκλείω. Αρκεί να υπάρξει κάτι αξιόλογο, που να μου τραβήξει το ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: