Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Αν δεν πάρει τον Ναβάρο, να πάρει Καναβάρο!!

Οι επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενιάς συζητήθηκαν ενώ κάποιοι βιάστηκαν να του καταλογίσουν ευθύνες πριν καν αυτό ξεκινήσει.
του Μιχάλη Λεάνη
Αν δεν πάρει τον Ναβάρο, να πάρει Καναβάρο
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναφέρθηκε σε όσους ασχολούνται με το σπορ της άποψης για το τι πρόκειται να ακούσει ο Τρινκιέρι, αν αποτύχει η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας κι έχει δίκιο. Ασχολούμαστε περισσότερο με τις ευθύνες που θα ρίξουμε στον Τρινκιέρι σε μια ενδεχόμενη αποτυχία, παρά με το πώς θα κεφαλαιοποιήσουμε ακόμη μία επιτυχία.
Η Εθνική ομάδα αν δεν διακριθεί στα γήπεδα της Σλοβενίας, δεν θα οφείλεται γιατί δεν έπαιξε ο Βασιλειάδης ή ο Παππάς. Αν κάποιοι πιστεύουν πως αυτός θα είναι ο λόγος που δεν θα διακριθεί, τότε χρειάζονται και ψυχολόγο και παππά. Η αποτυχία θα έρθει αν η Εθνική δεν παρουσιαστεί ως ομάδα, δεν έχει συνοχή, δεν βγάζει την επιθετική άμυνα που θέλει ο Τρινκιέρι και δεν λειτουργεί ως σύνολο.
Η συζήτηση για τις επιλογές του Τρινκιέρι δεν θα γινόταν, αν ήταν διαθέσιμοι με την στενή έννοια του όρου ο Βαγγέλης Μάντζαρης και με την ευρεία ο Νικ Καλάθης. Στα γκαρντ εντοπίζεται  το μόνο θέμα, το οποίο, όμως είναι επιλύσιμο. Δεν υπάρχει ο γρήγορος κοντός που θα κατεβάσει την μπάλα, αλλά αυτό είναι κάτι που λύνεται.
Οσοι από εκεί και πέρα ρίχνουν ευθύνες στην τεχνική ηγεσία θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς. Ας κάνουν ένα συνέδριο πριν ή και μετά το Ευρωμπάσκετ και ας μας πουν τα συμπεράσματά τους. Η Εθνική διαθέτει παίκτες πρώτης γραμμής και ρολίστες. Είναι η πρώτη φορά που ομοσπονδιακός  προπονητής εξηγεί αναλυτικά την κάθε επιλογή του. Οφείλουμε να τις σεβαστούμε και αν η Εθνική δεν πάει καλά, να καταθέσουν τις απόψεις τους γιατί δεν απέδωσε ως σύνολο. Για κάθε επιλογή προπονητή ο καθένας, θα έχει κάτι να πει κι αυτό δεν ισχύει μόνο εδώ. Στην Ισπανία έμεινε εκτός ο Ναβάρο και κάποιος θα έλεγε στον Ορένγκα να πάρει τον Καναβάρο, ο οποίος είναι και κοντός και παίζει και άμυνα. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Σημασία έχει το πώς επιχειρηματολογεί.
Συμφωνώ και με όσα έγραψε ο Τόλης Κοτζιάς, καθώς παίζοντας με την Λιθουανία και την Ιταλία, θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε με διαφορά μεγαλύτερη των 18 πόντων. Αν δεχτούμε, όμως, 62 και 65 πόντους αντίστοιχα όπως στο τουρνουά Ακρόπολις, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε. Θα μετρήσει το πόσο διαβασμένοι αμυντικά θα είμαστε. Ο πλουραλισμός στην επίθεση υπάρχει κι αν τα παιδιά βρεθούν σε καλή μέρα κι έχουν την τύχη με το μέρος τους που χρειάζεται σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, τότε όλα θα πάνε καλά.
Θα εκτεθεί ακόμα και ο φίλος του Τόλη, ο οποίος αναφερόμενος στον Καββαδά υποστήριζε πως ο χοντρός δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Γιατί και θα έχει παίξει και γιατί όχι να βρεθεί με ένα μετάλλιο στο στήθος; Είναι καλύτερα να μην μιλάς πολύ, γιατί εκτίθεσαι…

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: