Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τρινκιέρι: «Μην κάνουμε αυτό το λάθος»

Να μην βιαστεί να σκεφτεί διακρίσεις και μετάλλια, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι, είναι η συμβουλή του Αντρέα Τρινκιέρι για την Εθνική που πέταξε για το… Ευρωμπάσκετ. Τι είπε για Κουφό.

Τρινκιέρι: «Μην κάνουμε αυτό το λάθος»
Η Εθνική δεν πρέπει να κοιτάζει πιο μπροστά από το αμέσως επόμενο παιχνίδι της, όπως δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Ευρωμπάσκετ. Η αποστολή πέταξε για τη Βενετία, απόψε θα προπονηθεί και θα μείνει στο Τρεβίζο, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα μεταβεί οδικώς στο κοντινό Κόπερ.

Οι δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής:

Αντρέα Τρινκιέρι: «Δεν είμαστε έτοιμοι για το μετάλλιο. Είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι στη Σλοβενία. Κοιτάζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, βήμα με βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το τεράστιο λάθος. Έχουμε ακόμη τέσσερις μέρες. Κάναμε καλή προετοιμασία. Και οι 17 παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως θα ξεκινήσουμε τις προσπάθειες μας πιάνοντας την καλύτερη απόδοση που μπορούμε. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στο τουρνουά. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς».

Ερωτηθείς για μία ανάρτηση του Κώστα Κουφού στο Facebook από τις διακοπές του, απάντησε: «Έχω 12 σπουδαίους παίκτες και άφησα πίσω 5 επίσης σπουδαίους παίκτες. Το τι κάνει ο Κουφός αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που θα πρέπει να με απασχολεί».

Όσο για το αν τώρα που επέλεξε τη δωδεκάδα κοιμάται καλύτερα, απάντησε: « Όντως... Τώρα κοιμάμαι πολύ πιο εύκολα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Βασίλης Σπανούλης: «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είδαμε και στο τουρνουά στη Γερμανία ότι η Ελλάδα δεν είναι φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλες πολύ δυνατές ομάδες. Είναι ένα τουρνουά πολύ ανοιχτό, πολύ ισορροπημένο, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη ή και να χάσει. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι ή επτά ομάδες που μπορούν να βρεθούν ψηλά».

Όσο για το κίνητρο που έχει, είπε: «Αυτό και μόνο είναι κίνητρο: Η παρουσία στην Εθνική Ομάδα. Αν δεν είχαμε αυτό το κίνητρο θα ήταν άλλοι εδώ τώρα. Δεν χρειάζεται καν να μιλάμε για κίνητρο. Όσοι παίζουμε μπάσκετ και κάνουμε με περηφάνια αυτό που κάνουμε το αγαπάμε θα έχουμε πάντα κίνητρο όσο παίζουμε μπάσκετ. Το να παίζουμε για την Εθνική Ομάδα είναι κάτι που κάνουμε με αγάπη και τιμή».

Κώστας Παπανικολάου: «Μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Δεν θα μας χαριστεί τίποτα και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Υπάρχει αυτοπεποίθηση, θέληση και καλή σκέψη, αλλά αυτά πρέπει να βγουν στο παρκέ».

Μιλώντας για τη συζήτηση περί φαβορί, είπε: «Αυτά είναι για τον κόσμο έξω από το άθλημα και το χώρο. Όποιος ασχολείται και ξέρει, γνωρίζει ότι αυτά δεν μετράνε. Έχουμε πει τα φαβορί είναι μόνο στα χαρτιά. Το μπάσκετ είναι ανοιχτό άθλημα. Ο καλύτερος θα κερδίσει τις περισσότερες φορές, αλλά έχουμε δει πόσες φορές έχουν γίνει ανατροπές και εκπλήξεις. Δεν θέλουμε να είμαστε μία από αυτές. Όλοι πρέπει να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουμε ως το τελευταίο λεπτό».

Κώστας Σλούκας: «Υπάρχει αισιοδοξία, θέλουμε μια επιτυχία, αλλά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Εμείς πρέπει να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να μην κοιτάζουμε πολύ μπροστά, παρά μόνο κάθε φορά το ματς που έχουμε μπροστά μας».

Βασίλης Καββαδάς: «Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία έχουμε μπει στο τελικό στάδιο και τώρα όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε μαζί παραπάνω από ένα μήνα Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Θα πω μόνο ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας σε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: