Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Έμοιασε λίγο με… ΑΕΚ!

Μια πρώτη γεύση ομάδας που θα θυμίζει… ποια είναι έδωσε η ΑΕΚ! Εμφανώς ενισχυμένη από τους (σκόρερ) Ντακόλ και Πλατέλλα και με ωραίο ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο, η «Ένωση» επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας

Έμοιασε λίγο με… ΑΕΚ
Μέρος της βελτίωσης που περιμένουν από την ομάδα τους είδαν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Με τις «ενέσεις» ποιότητας από τους Ντακόλ και Πλατέλλα να… επιδρούν άμεσα στον οργανισμό της, η «Ένωση» επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας.

Τα γκολ των νεοαποκτηθέντων σε ένα δίλεπτο (15’-16’) επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να απελευθερωθούν και να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο.

Δεν έκρυψαν όμως τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες, που παρουσιάστηκαν στο β’ μέρος κι είχαν ως αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε σήμερα ανέπαφη η εστία (63’ Γκαλάν).

Ανέτοιμος ο Πόποβιτς που -σε αντίθεση με τους Ντακόλ και Πλατέλλα- έδειξε πως χρειάζεται χρόνο για να προσφέρει.


Πώς έπαιξε

Με το αναμενόμενο σχήμα -βάσει των όσων έδειχνε στις προπονήσεις- παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε βασικούς τους Ντακόλ και Πλατέλλα, έβαλε τον Ανάκογλου στα χαφ και επανέφερε στην ενδεκάδα τον (μέχρι πρότινος τραυματία) Ράμα. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Ράμα (αριστερά), Ντακόλ (πίσω από τον επιθετικό), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Υπάρχουν μεταγραφές που «θέλουν υπομονή». Που «χρειάζονται χρόνο». Ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως, εκείνες που έκανε τις τελευταίες μέρες -φάνηκαν να- βρίσκονται στο άλλο άκρο. Στο «μπαίνω μέσα και κάνω αμέσως διαφορά». Ο Δέλλας λοιπόν ξεκίνησε βασικούς τους Ντακόλ και Πλατέλλα κι εκείνοι χρειάστηκαν ένα… τεταρτάκι όλο κι όλο για να προσαρμοστούν. Και εκτελώντας με ποιότητα που φανερά απουσίαζε ως τώρα, να ανοίξουν πρόωρα λογαριασμό.

Τα γκολ όμως δεν ήταν το πιο ευχάριστο από την ΑΕΚ του πρώτου μέρους. Το πιο ενθαρρυντικό ήταν η σοβαρότητά της. Η συγκέντρωση στην άμυνα -που έκανε για πρώτη φορά «τσαμπατζή θεατή» τον τερματοφύλακά της. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Και η ποικιλία στην ανάπτυξη (με τους δραστήριους Πλατέλλα-Ράμα από τα άκρα και τους τεχνίτες Ντακόλ-Ανάκογλου από τον άξονα) που έφτιαξαν κι άλλες ευκαιρίες σαν το τετ-α-τετ που σπατάλησε ο Ράμα.

Όλα αυτά όμως κράτησαν για 45 λεπτά. Γιατί η ΑΕΚ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια άρχισε να χαλαρώνει. Να χάνει τη συνοχή της (μετά και τις αλλαγές που άρχισε σταδιακά ο Δέλλας). Και να επιτρέπει ελπίδες στην αντίπαλό της ότι μπορεί να ξαναμπεί στο ματς. Δεν έγινε μια λοιπόν (σε ευκαιρία του Εμβέλε), δεν έγινε δυο (σε διπλή φάση με Φαγέ-Μουσταφίδη), την τρίτη ο Καραγκιολίδης δεν μπόρεσε να διορθώσει την αδράνεια του Σταθάκη στο μαρκάρισμα του Γκαλάν.

Κι ενώ η άμυνα επιβεβαίωνε πως χρειάζεται δουλειά ακόμη-και την προσθήκη έστω του Μπρούνο Τσιρίλο- το ίδιο φάνηκε πως ισχύει και με τον Ζντράβκο Πόποβιτς. Διότι ο Κροάτης επιθετικός είχε όρεξη στο διάστημα που αγωνίστηκε. Φάνηκε όμως πως έχει και δρόμο όμως μπροστά του για να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας. Ειδικά όταν οι Ντακόλ και Πλατέλλας έδειξαν πως -για την ώρα τουλάχιστον- είναι έτοιμοι να εγκατασταθούν σ' αυτή.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Καλαμιώτης, Σταύρου, Φαγέ, Ατματζίδης, Φερέιρα, Χαϊκάλης, Γκαλάν, Εμβέλε

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας (49’ Καραγκιολίδης), Πεταυράκης (57’ Τσουμάγκας), Σταθάκης, Τσούπρος, Γεωργέας (73’ Αργυρίου), Κορδέρο, Ανάκογλου (78’ Παληαρούτας), Πλατέλλας (73’ Γροντής), Ντακόλ (78’ Παυλής), Ράμα (57’ Πόποβιτς), Μπρέσεβιτς (51’ Καζβιρόπουλος) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: