Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Με… αέρα πρωταθλητή!!

Με… αέρα πρωταθλητή
… πάει να γίνει και Κυπελλούχος! Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε σαν άνεμος από το «Γεντί Κουλέ» αλλά σημασία έχει ότι πέρασε στον τελικό. Σε ένα παιχνίδι όπου ο αέρας έπαιξε περισσότερο από τις δύο ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ και έστω και με λίγο άγχος στο τέλος, πάνε ολοταχώς για το νταμπλ με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Μετρημένες… οι καλές φάσεις στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν περισσότερες στο πρώτο ημίχρονο και τον ΟΦΗ να γίνεται επικίνδυνος μετά το 70ο λεπτό. Δυνατές μονομαχίες, πάθος και καλό κλίμα στις κερκίδες ήταν τα θετικά στοιχεία ενός αγώνα που ποιοτικά, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος εξαιτίας του δυνατού αέρα.

Με πρόβλημα στον τετρακέφαλο αποχώρησε ο Ιμπαγάσα στο 646ο λεπτό του αγώνα.



Το 4-3-3 με το οποίο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, άλλαξε σε ότι αφορά την θέση των παικτών μέσα στο γήπεδο αρκετές φορές. Οι «ερυθρόλευκοι» με κινητήριο μοχλό τον Ιμπαγάσα που έψαχνε τις κάθετες πάσες, δεν άσκησαν την πίεση που συνηθίζουν, ωστόσο είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μιραλάς με τον Αμπντούν άλλαζαν θέσεις στα άκρα ενώ στην συνέχεια ο Βέλγος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του.

Οι τακτικές αλλαγές του Βαλβέρδε δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς η άμυνα του ΟΦΗ ήταν καλά στημένη. Με εξαίρεση την φάση του 3ου λεπτού όπου η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Σαχσανίδη λόγω αέρα και λίγο έλειψε να μπει στα δίχτυα…

Από εκείνο το σημείο και μετά, κλασική ευκαιρία η ομάδα του Βαλβέρδε δεν είχε… Ωστόσο, τόσο στο 18΄όταν ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Σαχσανίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση όσο και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα στο 35΄, όπου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, είχε συχνή παρουσία στην περιοχή του Σαχσανίδη.

Όσο για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έριξε μεγάλο βάρος στην αμυντική του λειτουργία. Λόπεθ και Παπουλής άλλαζαν θέση στα άκρα της επίθεσης (4-3-3) αλλά ήταν… αποκομμένοι από την μεσαία γραμμή και τον Βερόν και έμειναν στο πρώτο 45λεπτο χωρίς φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε κόντρα τον αέρα και ο ΟΦΗ κακές επιλογές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρο στους Κρητικούς που όταν ανέβασαν πλέον την απόδοσή τους, πήραν την κατοχή, κερδίζοντας και την μάχη του κέντρου.

Στο 64ο λεπτό ο Ιμπαγάσα ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι δίνοντας την θέση του στον Μακούν. Ο Καμερουνέζος δεν κατάφερε να κάνει πιο ουσιαστικό το παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας τον Τζεμπούρ να είναι εμφανώς κουρασμένος στην «πτέρυγα» και τον Μιραλάς μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Αναστόπουλος στο τελευταίο 20λεπτο πήγε να «χτυπήσει» το παιχνίδι. Έβαλε και τον Ζορμπά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και παραλίγο να κάνει την «ζημιά» στον Ολυμπιακό στο 79΄με καλό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΟΦΗ προσπάθησε, πλησίασε την εστία του Κάρολ αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο ενώ στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς αστόχησε απέναντι από τον Σαχσανίδη και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος.





ΟΦΗ (Αναστόπουλος) : Σαχσανίδης, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (82΄Ουκάρ), Ζόρντι Λόπες, Χόρχε Λόπεθ (73΄Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε) : Κάρολ, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (64΄Μακούν), Τζεμπούρ (90+1΄Φουστέρ), Μιραλάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάϊθ, Τοροσίδης, Αμπντούν (85΄Χολέμπας).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: