Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Περήφανοι στο «Μπερναμπέου»

Στις 12 Ιουλίου όταν ξεκίναγε η προκριματική σειρά κόντρα στην Σκέντερμπο ουδείς στον ΑΠΟΕΛ θα φανταζόταν αυτό που θα επακολουθούσε. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε στην φάση των ομίλων αποκλείοντας την Βίσλα Κρακοβίας και αφού βρέθηκε πάνω από Πόρτο, Ζενίτ και Σαχτάρ, απέκλεισε στα πέναλτι την Λυών και βρέθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Εκεί το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αξεπέραστο κάτι που αποδεικνύει και το 3-0 της Κύπρου και έτσι η κυπριακή ομάδα ολοκληρώνει το ταξίδι της στην Μαδρίτη απόψε το βράδυ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 26 προκρίσεις στις 27 περιπτώσεις που έχει επικρατήσει εκτός έδρας στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και τρεις ισάριθμες προκρίσεις όταν έχει νικήσει με 3-0. Ο ΑΠΟΕΛ έχει αποκλειστεί και στις δέκα περιπτώσεις κατά τις οποίες είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας. Συνολικά επί ισπανικού εδάφους έχει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Η "βασίλισσα" το περασμένο Σάββατο, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Οσασούνα, επικράτησε 5-1, πέτυχε δυο καταπληκτικά γκολ που θα βρεθούν στα 10 καλύτερα της χρονιάς και παρέμεινε στο +6 από την Μπαρτσελόνα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει πάλι στη διάθεση του τον Ντι Μαρία και τον Τσάμπι Αλόνσο που εξέτισε, διέψευσε ότι θα κάνει αλλαγές, παρότι ακολουθεί το εντός έδρας ματς με την Βαλένθια και έπειτα το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τραυματίες είναι οι Αρμπελόα, Ντιαρά, Κεντίρα και Καρβάλιο.

Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ομόνοια (2-1), στον πρώτο αγώνα για τα play off του πρωταθλήματος. Ο Μαντούκα που έχασε το πρώτο ματς λόγω τιμωρίας επιστρέφει, ενώ ο Γιοβάνοβιτς προς τιμήν του πήρε όλους τους ποδοσφαιριστές για να πάρουν μια "γεύση" από "Μπερναμπέου". Τρικόφσκι και Ολιβέιρα είναι τραυματίες.



Μουρίνιο: "Σεβασμός στον αντίπαλο"

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν σεβασμό στο ΑΠΟΕΛ, ανεξάρτητα από το σκορ του πρώτου αγώνα. Διέψευσε ότι θα ξεκουράσει βασικούς:

"Λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να κερδίσει εδώ με 0-4, όμως, πρέπει να σεβόμαστε τους οπαδούς και τους αντιπάλους μας. Θα κάνω πολύ λίγες αλλαγές και θα παίξουμε με μια πολύ δυνατή ομάδα".

Κατά πόσον θα ξεκουράσει παίκτες με πολλά παιχνίδια όπως ο Ρονάλντο και Τσάμπι Αλόνσο είπε: "Είναι καλά, είναι κουρασμένοι αλλά θέλουν για να παίξουν. Έχουμε καλούς αριθμούς στο Champions League τα τελευταία δύο χρόνια και συνεχίζουμε να παίζουμε καλά, και αν κερδίσουμε αύριο και να συνεχίσει αυτή τη γραμμή, πολύ καλύτερα".

Ρονάλντο: "10% να προκριθεί"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρουσιάστηκε προσγειωμένος δίνοντας 10% πιθανότητα στο ΑΠΟΕΛ να αποκλείσει την Ρεάλ Μαδρίτης: "Το αποτέλεσμα που πήραμε εκτός έδρας ήταν πολύ σημαντικό. Δεν θέλω να είμαι υποκριτής, έτσι θα πω πως έχουμε 90% πιθανότητα να προκριθούμε. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο".Αΐλτον: "Ήρωες αν κρατήσουμε"

Ο άσος του ΑΠΟΕΛ, Αΐλτον, τονίζει πως αν η ομάδα του κρατήσει το μηδέν μέσα στο Μπερναμπέου, θα είναι ήρωες: "Η Ρεάλ είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα η νίκη με 3-0 δεν ήταν κάτι το περίεργο. Αλλά πιστεύω πως κάναμε ένα καλό ματς παρά το τελικό σκορ. Αν κρατήσουμε το μηδέν θα ήμαστε ήρωες".

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (4-2-3-1): Κασίγιας - Άλντιτοπ, Πέπε, Βαράνε, Κοεντράο - Γκρανέρο, Σαχίν - Καγεχόν, Κακά, Ρονάλντο - Ιγουαΐν

ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Χιώτης - Πουρσαϊτίδης, Κακά, Ζόρζε, Μποαβεντούρα - Μοραΐς, Πίντο - Χαραλαμπίδης, Μαρκίνιο, Μαντούκα - Αΐλτον

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)


ΤΣΕΛΣΙ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Με ηθικό αμφότερες

Το γκολ του Σάλομον Καλού στο "Ντα Λουζ" δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Τσέλσι, η οποία καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 κόντρα στην Μπενφίκα και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Τσέλσι μετρά 7 προκρίσεις στις ισάριθμες περιπτώσεις που είχε κερδίσει μακριά από την έδρα της σε αναμέτρηση διοργάνωσης της UEFA. Η Μπενφίκα μετρά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες επί αγγλικού εδάφους, όπου επίσης έχει χάσει δύο τελικούς (το 1963 από τη Μίλαν και το 1968 από τη Μαν. Γιουνάιτεντ). Στις τέσσερις περιπτώσεις που έχει χάσει σε πρώτο ματς Κυπέλλου Ευρώπης στην έδρα της, έχει αποκλειστεί τρεις φορές.

Οι Λονδρέζοι μετά την φυγή του Βίλας - Μπόας, βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση και προσπαθούν να σώσουν μια χαμένη χρονιά. Το Σάββατο, πλησίασαν στους πέντε βαθμούς την τετράδα της Premiership μετά την εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Άστον Βίλα. Προηγήθηκε 0-2, ισοφαρίστηκε, αλλά έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα ρισκάρει την συμμετοχή τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και Νταβίντ Λουίζ. Ο Ιβοριανός άσος έχασε το ματς με την Βίλα, αφού νιώθει ενοχλήσεις στο δάχτυλο, ενώ ο Βραζιλιάνος στόπερ αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Από την άλλη πλευρά, οι "αετοί" πήραν σημαντική νίκη με 2-1 επί της Μπράγκα στις καθυστερήσεις και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και σε απόσταση ενός βαθμού από την Πόρτο. Ο Ζόρζε Ζεσούς δεν υπολογίζει στους τραυματίες Εζέκιελ Γκαράι, Μιγκέλ Βιτόρ και Ζαρντέλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (4-3-3): Τσεχ - Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ - Λάμπαρντ, Εσιέν, Ραμίρες - Μάτα, Τόρες, Στάριτζ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (4-1-3-2): Αρτούρ - Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Χάβι Γκαρσία, Έμερσον - Μάτιτς - Μπρούνο Σέζαρ, Αϊμάρ, Γκαϊτάν - Καρντόσο, Ροντρίγκο

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: