Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πιάστε τους!!

Η Βέροια διέλυσε 3-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Πανθρακικός επιβλήθηκε δύσκολα 1-0 του Φωκικού και οι δυο τους ξέφυγαν στην κορυφή. Έκπληξη στην Κατερίνη, νίκες για ΑΕΛ, Καλλιθέα και Παναχαϊκή.
Πιάστε τους!
Εκπληκτική η «βασίλισσα»
Η Βέροια υποδέχθηκε την Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη 3-0 και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με αμυντική διάθεση, όμως η «βασίλισσα» ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε! Στο 20' Ολαϊτάν και Κάντι συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος νίκησε τον Αποστόλου για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν και άλλα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στο 2-0 στο 40'.
Ο Κάντι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Χατζόγλου, που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, και ο επιθετικός της Βέροιας δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, για να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι. Λίγο νωρίτερα ο Καλογέρης είχε χάσει τεράστια ευκαιρία, όταν στο 34' προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλου! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπαργκάν στο 69' με κεφαλιά, με την Βέροια να φτάνει τις 3 σερί νίκες και μάλιστα με τέρματα 10-0 και την Αναγέννηση να συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ.
Δύσκολα ο Πανθρακικός
Η Κομοτηνή συνεχίζει να αποδεικνύεται.. φρούριο, έστω και αν ο Πανθρακικός για ακόμη μία φορά στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε να φτάσει δύσκολα στη νίκη 1-0 επί του Φωκικού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, οι γηπεδούχοι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και με το τέλος του πρώτου μέρους το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα, με την σημαντικότερη ευκαιρία να έχει χαθεί για τον Φωκικό, όταν ο Κωστόπουλος στο 35' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουτσόπουλου! Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να έχουν την κατοχή, όμως να μην μπορούν με τίποτα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τελικά, στο 65' ο Πανθρακικός έφτασε το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στην επανάληψη, όταν ο Χρήστου έβγαλε την σέντρα και ο Κοντογουλίδης άνοιξε το σκορ για το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη και να μένουν στο -2 από την Βέροια στην κορυφή.
Έκπληξη στην Κατερίνη!
Ο Πιερικός ήθελε να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή και υποδέχθηκε την Αναγέννηση Επανομής με μοναδικό στόχο τη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ναλμπάντης έκανε το σουτ στο 3', η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρακούτση, και ο Τράκις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Η απάντηση του Πιερικού ήταν άμεση, με τον Πουλόπουλο να σκοράρει από κοντά για το 1-1 στο 8'! Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Φιρινίδης ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να βγάλει όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έπαιξαν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Γκέσιο στο 44' για το 2-1. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Κατερινιώτες να πιέζουν όλο και περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος, να χάνουν ευκαιρίες και τον Φιρινίδη να κρατάει το 2-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Αναγέννηση έκανε την μεγάλη έκπληξη!
Ούτε τώρα ο Πλατανιάς
Ο Πλατανιάς ήθελε επιτέλους να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο 2012 υποδεχόμενος τον Ηρακλή Ψαχνών, όμως όσοι βρέθηκαν στο Μάλεμε είδαν να παίζεται το ίδιο σενάριο για ακόμη μία φορά. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να μην μπορούν να φτάσουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, με τον Μιρτσέτα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 35' και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ και τους φιλοξενούμενους να κρατούν με σχετική άνεση το μηδέν. Στο 60', μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με το δυνατό σουτ του Λιόση. Μετά το 70' οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους για το γκολ της νίκης, όμως δεν βρήκαν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τόλιου με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι, ο Πλατανιάς έμεινε για 7ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (4η ισοπαλία στη σειρά), ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε ακόμη ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για σωτηρία.
Επιτέλους νίκη για ΑΕΛ!
Έπρεπε να περάσουν 9 ολόκληρες αγωνιστικές για να επιστρέψει στις νίκες η ΑΕΛ, που υποδέχθηκε στην Λάρισα τον γεμάτο προβλήματα Εθνικό Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι για ακόμη μία φορά κατέβηκαν να παίξουν με 12 παίκτες, καθώς δεν πήραν στα χέρια τους τα δελτία των νεοαποκτηθέντων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2' ο Ζεκίνια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ δεν έριξαν ρυθμό στη συνέχεια και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γκολ μπορεί να μην ερχόταν, όμως οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα δεν έριξαν ρυθμό, δεν αγχώθηκαν και τελείωσαν το παιχνίδι στο 62', όταν ο Γκονσάλες έστρωσε ωραία στον Μπλέντι και ο τελευταίος έκανε το 2-0.
Καλλιθέα vs... Γιακουμής
Καλλιθέα και Αγροτικός Αστέρας αναμετρήθηκαν στο «Ελ Πάσο» με στόχο τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Γιακουμή, που κατέβασε ρολά. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη ανέβασαν ρυθμό μετά το 25', είχαν δοκάρι στο 30' με τον Κατσίκη, ενώ έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους για το 1-0, χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη, όμως, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τις επιθέσεις της Καλλιθέας να καταλήγουν σε γκολ η μία μετά την άλλη. Στο 50' ο Κατσίκης μπήκε στην περιοχή, ο Γιακουμής τον ανέτρεψε, ο Κορδολαίμης υπέδειξε το πέναλτι και ο αρχηγός των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Μετά τον Κατσίκη ήταν η σειρά του Φαρινόλα να αναλάβει δράση και με χατ τρικ (57, 63', 81') σφράγισε την σπουδαία νίκη με 4-0 και επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλλιθέα!
Η αγωνιστική (24η)

Τετάρτη, 4/4 (17:00)

Καλλονή-Πανσερραϊκός 1-0
(43’ Λεοζίνιο)

Πλατανιάς-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Θρασύβουλος-Παναχαϊκή 1-3
Λάρισα-Εθνικός Αστέρας 2-0
Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 4-0
Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής
Πανθρακικός-Φωκικός 1-0
Βέροια-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

Η επόμενη αγωνιστική (25η):

Παναχαϊκή – Εθνικός Αστέρας
Αγροτικός Αστέρας – Θρασύβουλος
Αναγέννηση Επανομής – Λάρισα
Φωκικός – Καλλιθέα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός
Ηρακλής Ψαχνών – Πανθρακικός
Διαγόρας – Βέροια
Πανσερραϊκός – Πλατανιάς
Καλλονή – Βύζας Μεγάρων

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: