Ο Μέσι έφτασε τα 14 γκολ στο Champions League σε μια σεζόν, αριθμό ρεκόρ για τη διοργάνωση. Επίσης, πέρασε τον Ανρί και ετοιμάζεται για την δεύτερη θέση που κατέχει ο Νίστελροϊ, πίσω από τον πρώτο Ραούλ.
Ο Λιονέλ Μέσι, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, αναμένεται θα γίνει σύντομα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ο Αργεντινός κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη πέτυχε δύο γκολ στη νίκη 3-1 της Μπαρτσελόνα επί της Μίλαν και έφτασε τα 14 τέρματα στο θεσμό, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για μια σεζόν στην ιστορία του Champions League.
To ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με 12 τέρματα, ενώ πλέον ο Μέσι είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον Χοσέ Αλταφίνι, ο οποίος είχε σκοράρει 14 φορές με τη φανέλα της Μίλαν τη σεζόν 1962-63 στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Παράλληλα, ανέβασε το σύνολό του στο Champions League στα 51, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί και βάζει "πλώρη" για τα 56 τέρματα του Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Η πρώτη θέση του Ραούλ βέβαια είναι ακόμα μακριά, στα 71 γκολ, αλλά με το ρυθμό που σκοράρει ο μικρός Θεός της Μπάρτσα είναι απλά θέμα χρόνου να φτάσει στην κορυφή.
Σημειώνεται ότι πλέον ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 60 τέρματα για την τρέχουσα σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει ήδη μοιράσει 30 ασίστ!
Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του Champions League: 
71 γκολ: Ραούλ Γκονζάλεθ (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)
56 γκολ: Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γ., Ρεάλ Μαδρίτης)
51 γκολ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
50 γκολ: Τιερί Ανρί (Μονακό, Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα)
48 γκολ: Αντρέι Σεβτσένκο (Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι)
46 γκολ: Φιλίπο Ιντζάγκι (Γιουβέντους, Μίλαν)
42 γκολ: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους)  

πηγή: gazzetta.gr