Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το (ξανά) παίρνει η Γιουνάιτεντ λόγω...!!

Το (ξανά) παίρνει η Γιουνάιτεντ λόγω...

Σπανίως... ανοίγεται στις μεταγραφικές περιόδους. Οχι ότι δεν ακουμπάει χρήματα, αλλά οι επιλογές της είναι ψαγμένες.  
 Βασίζεται περισσότερο στη δημιουργία, μέσω της φιλοσοφία της, της διάρκειάς που έχει σαν σύλλογος, στο κεφάλαιο «Φέργκιουσον», στις «παλιοσειρές» Γκιγκς, Σκόουλς που μεταδίδουν την μενταλιτέ στους νέους.

Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον καταφέρνει και να παίρνει καλούς παίκτες από τις μικρομεσαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και τους μετατρέπει σαν «εργαλεία» τίτλου, σε ποδοσφαιριστές με μέταλλο πρωταθλητή. Με τους τερματοφύλακες όμως είχε πρόβλημα. Πραγματικά αξιόπιστες περιπτώσεις στα 26 του χρόνια που είναι στον πάγκο ήταν οι Πέτερ Σμάιχελ και Εντβιν Φαν Ντερ Σααρ. Με τα καλά του και τα κακά του ο Μπαρτέζ, σίγουρα προβληματικές οι περιπτώσεις των Μπέιλι, Σίλι, Χάουαρντ, Ταΐμπι, Μπόσνιτς, Φόστερ και Ρικάρντο. Ο Νταβίδ Ντε Χέα αποτέλεσε την επιλογή για τη μετά Φαν Ντερ Σααρ εποχή.
Στα πρώτα του παιχνίδια ήταν απογοητευτικός. Δεχόταν εύκολα το γκολ, είχε κακές εξόδους, πρόβλημα στα μακρινά σουτ, αλλά και έλλειψη επικοινωνίας με τους αμυντικούς του. Κι αν οι συμπαίκτες του έδειχναν κατανόηση τους πρώτους μήνες, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βασιλεία «έχασε» τους αμυντικούς του. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχασε την υπομονή του μετά τα «δώρα» που έκανε ο Ισπανός τερματοφύλακας στο ματς του «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μπλάκμπερν, τα οποία κόστισαν και την ήττα (3-2).

Ο τραυματισμός του Λίντεργκαρντ, του άνοιξαν εκ νέου την πόρτα της ενδεκάδας και η επιστροφή του ήταν στην αναμέτρηση με την Τσέλσι. Εκεί, ήταν που η εξαιρετική του επέμβαση στο σουτ του Μάτα, κράτησαν το 3-3 για την ομάδα του. Ακολούθησε ο εντός έδρας αγώνας με τη Λίβερπουλ. Στο 91ο λεπτό, κάνει μια παρόμοια (εξίσου εντυπωσιακή) επέμβαση σε σουτ του Τζόνσον, διατηρώντας το 2-1. Το αποκορύφωμα όμως, ήρθε τη Δευτέρα. Αντίπαλος η Μπλάκμπερν. Η ομάδα δηλαδή, η οποία τον... πέταξε εκτός ενδεκάδας. Τα τέσσερα «όχι» στις προσπάθειες των Ολσον, Χάνλεί, Χόιλετ και Πέντερσεν, επέστρεψαν στη Γιουνάιτεντ να πάρει τους τρεις βαθμούς στο φινάλε και να βρεθεί στο +5 από τη Μάντσετσερ Σίτι. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο τέλος της αναμέτρησης έσταζε μέλι για τον τερματοφύλακα, ο οποίος από εκεί που ήταν η αιτία που οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν θα υπερασπίζονταν τον τίτλο τους, είναι ο λόγος που θα το κάνουν τελικά.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: