Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πόσο πολύ κοστίζουν Βιεϊρίνια και Κοντρέρας;

Θεωρητικά οι "υπερήφανες" πωλήσεις αλλά και παραχωρήσεις – κοινή συναινέσει Ζαγοράκη και Βρύζα – διευκόλυναν οικονομικά τoν ΠΑΟΚ. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Πόσο πολύ κοστίζουν Βιεϊρίνια και Κοντρέρας;
Δε χωρά κουβέντα επ αυτού! Κοιτάξτε τα πάθη και τον Γολγοθά των ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ. Κοιτάτε πόσο χαλαρά είναι τα λειτουργικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και βγάλτε συμπέρασμα περί των λόγων μας το αληθές…
Αγωνιστικά όμως, την δυσκόλεψαν. Το «δυσκόλεψαν» μάλιστα είναι, και επιεικής προσέγγιση. Την τσάκισαν κυριολεκτικά! Ιδιαίτερα πάντως, η «υπερήφανη» πώληση του Πορτογάλου ξεδόντιασε την επίθεση του «δικέφαλου». Απούσης της μίας «κεφαλής» της, του Αντελίνο Βιεϊρίνια η παρούσα … μοναχική «κεφαλή» της, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο! Ως εκ τούτου αφ ενός μεν, είναι εύκολη λεία για τους αντιπάλους αμυντικούς κι αφ ετέρου είναι εύκολη η …εμπλοκή του επιθετικού συστήματος του ΠΑΟΚ.
Άλλο βλέπετε, είναι να μην γνωρίζει η αντίπαλη άμυνα από ποιά πλευρά της …έρθει. Κι άλλο να μην έχει το νου της στη μία αλλά μόνον στην άλλη πλευρά!
Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απλά, τη μέγιστη ισχύ του πυρός του. Έχασε και τις επιλογές του. Με Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην «τσίτα» (και χωρίς χρόνο ανασύνταξης) και με Στέφανο Αθανασιάδη πέραν της ρέντας του πρωτάρη, του ταλέντου να μην … φοβίζει με το εκτόπισμα του, ο ΠΑΟΚ πάσχει επιθετικά. Καθώς δε, οι υπόλοιποι φορ – κατά κανόνα - δεν διαθέτουν δυνατότητες λύσης της επιθετικής δυστοκίας του. Δεν διαθέτουν μήτε καν δυνατότητες ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ … Διαμορφώνεται σημαντικό πρόβλημα και για την τρέχουσα (ενόψει πλέι οφ) αγωνιστική περίοδο αλλά και για την επερχόμενη (ελλείψει χρήματος) !
Καταγράφεται – με λίγα λόγια - ως ανυπολόγιστο το αγωνιστικό κόστος της «υπερήφανης» πώλησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ήταν όμως, κι αναγκαίο κακό …
Το αγωνιστικό κόστος της «υπερήφανης» παραχώρησης του Πάμπλο Κοντρέρας είναι ανάλογα ανυπολόγιστο. Οι ήττες εντός έδρας και με γκολ των αντιπάλων σε χρόνους dt καταγράφονται αμέσως, μετά την αποχώρηση του διεθνούς Χιλιανού. Τα κακό ξεκίνησε για την άμυνα του ΠΑΟΚ, στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κι έκτοτε –και με πολλές αλλαγές προσώπων στα μετόπισθεν – συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Όπως και με του Αντελίνο Βιεϊρίνια, έτσι και με την περίπτωση του Πάμπλο Κοντρέρας οι υπόλοιποι αμυντικοί – κατά κανόνα – δεν έχουν τις δυνατότητες κάλυψης του κενού του! Ως εκ τούτου διαμορφώνεται το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ και για την τρέχουσα (ενόψει πλέι οφ) αγωνιστική περίοδο αλλά και για την επερχόμενη (ελλείψει χρήματος).
Τόσο πολύ (πάρα πολύ …) λοιπόν, κοστίζουν – αγωνιστικά - Πάμπλο Κοντρέρας και Αντελίνο Βιεϊρίνια!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: