Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Θρυλικοί γερόλυκοι!!

Οκτώ μεγάλες προσωπικότητες που πήγαν στον Ολυμπιακό σε ηλικία άνω των 30 έβαλαν τη σφραγίδα τους στην ερυθρόλευκη ομάδα και ανέβασαν την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θρυλικοί γερόλυκοι
Με εξαίρεση τον καλύτερο ξένο σε προσφορά που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έπιασε Λιμάνι σε ηλικία 24 ετών και έμεινε μέχρι τα 37 του, οι εφτά αμφισβητήθηκαν λόγω ηλικίας: Σίνισα Γκόγκιτς, Κριστιάν Καρεμπέ, Ριβάλντο, Αντώνης Νικοπολίδης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, και οι εν ενεργεία Ολοφ Μέλμπεργκ, Αριελ Ιμπαγάσα.
Οι περισσότεροι φίλαθλοι έλεγαν ότι οι τριαντα - φεύγα έρχονται στην πατρίδα μας για να κολλήσουν τα ένσημα της σύνταξης. Οι βετεράνοι τούς διέψευσαν. Μεγάλες προσωπικότητες ήταν και οι Τζιοβάνι, Γκαλέτι, οι οποίοι όμως πήγαν στον Ολυμπιακό σε ηλικία 27 ετών.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τον μεγάλο αρχηγό Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Φαίνεται ακατόρθωτο να πλησιάσει κάποιος ποδοσφαιριστής τα ρεκόρ και την προσφορά που είχε ο «Τζόλε» στον Ολυμπιακό. Το 1996 πήγε στον Πειραιά μαζί με τον προπονητή Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ηταν ο μεγάλος συντελεστής στην κατάκτηση των εφτά συνεχόμενων τίτλων.
Ο καλύτερος ξένος αριστερός χαφ που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2009 τον τερματισμό της καριέρας του σε ηλικία 37 ετών. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι του ήταν ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στις 2 Μαΐου 2009 που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τροπαίου. Τον ίδιο χρόνο τιμήθηκε με ειδικό βραβείο (έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους) από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών.
Ο Τζόρτζεβιτς είναι ο παίκτης με τα περισσότερους τίτλους στο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει συνολικά 12. Από 10 τίτλους έχουν κατακτήσει οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Νικοπολίδης, Αλέξης Αλεξανδρής, Γιώργος Ανατολάκης.
Ο «Τζόλε» έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τεσσάρων Κυπέλλων Ελλάδας. Επίσης κατέκτησε ένα Σούπερ Καπ και με συνολικά 17 τίτλους είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν στον Ολυμπιακό.
Εξάλλου στις 18 Φεβρουαρίου 2009 έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το γκολ που πέτυχε επί της Σεντ Ετιέν έφτασε τα 15 τέρματα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νίκο Αναστόπουλο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: