Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το θηρίο Λεωνίδας και η... Χούντα του Κωστένογλου!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει για τον θάνατο του Λεωνίδα Ανδριανόπουλο και την προσφορά του αλλά και την... χούντα του Νίκου Κωστένογλου.
Το θηρίο Λεωνίδας και η... Χούντα του Κωστένογλου!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο. Ήταν ο πιο μικρός από τους 5 Ανδριανόπουλους που έπαιξαν στην επίθεση του Ολυμπιακού, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τα 5 αδέρφια. Θηρίο ήταν ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, πάνω από 100 χρονών.
Δεν πρόλαβα να δω να παίζουν μπάλα κανένα από τα 5 αδέρφια, πρόλαβα όμως τον Γιώργο Ανδριανόπουλο να είναι πρόεδρος στον Ολυμπιακό, όταν ήρθα εγώ να παίξω μπάλα στον Ολυμπιακό, και ήταν γενικός αρχηγός ο Βασίλης Ανδριανόπουλος. Χρυσοί άνθρωποι οι Ανδριανόπουλοι, φοβεροί, Ναός. Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος ήταν και Υπουργός Ναυτιλίας, είχαμε υπηρετήσει στο λιμενικό τότε οι παίκτες περνώντας ζωή και κότα. Τιμή και δόξα στον τελευταίο Ανδριανόπουλο που πέθανε.
Με τσιγκλάει τώρα ο Σινάνογλου να μιλήσω και για τον Κωστένογλου, για το γυάλισμα των παπουτσιών που επέβαλε στους νεότερους παίκτες να κάνουν στους μεγαλύτερους. Να πω τη γνώμη μου ειλικρινά; Η μεγαλύτερη δουλεία ήταν αυτό! Αυτό δεν το κάνει ούτε ο πιο αστοιχείωτος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο… Ούτε ο Καντάφι θα το έκανε αυτό, ούτε ο Σαντάμ Χουσεϊν! Και Χούντα γνωρίσαμε, ούτε ο Πατακός δεν θα σε έβαζε να του γυαλίσεις τα παπούτσια!
Ο Μανωλάς να γυαλίσει τα παπούτσια του Δέλλα που τώρα ο Δέλλας στην κατάσταση που βρίσκεται δεν πιάνει μία μπροστά στον Μανωλά; Και ποιος το επέβαλε αυτό, ένας προπονητάκος. Τι βιογραφικό έχεις κύριε, σε ποιες ομάδες έχεις δουλέψει. Εδώ δεν τα έκανε αυτά ο Χάπελ, δεν τα κάνει ο Μουρίνιο, μιλάμε για κολοσσούς.
Άσε που είναι ακόμα πιο απαράδεκτο διότι αυτοί οι παλιοί παίκτες της ΑΕΚ είναι «σειρά» του Κωστένογλου, ήταν συμπαίκτες, δηλαδή βάζεις τους νέους να γυαλίσουν τα παπούτσια στους πρώην συμπαίκτες σου και φίλους σου; Ωραία δικαιοσύνη ρε!
Και είναι και απλήρωτα τα νέα παιδιά… Άλλο να είσαι πειθαρχικός και άλλο να κάνεις εξευτελιστικά καψώνια. Θυμάμαι μια φορά υπήρχε ένας Μεγαρίτης, από τους μεγαλύτερους κατσέρ. Υπήρχε τότε κι ένας Μιχαηλίδης που είχε υπάρξει καλός ποδοσφαιριστής, έπαιξε στον Φωστήρα, είχε φτάσει στην Εθνική. Όταν τελείωσε την καριέρα του, είχε ξεπέσει, είχε προβλήματα και τον είχε πάρει ο Μεγαρίτης ο κατσέρ να τον βοηθάει. Μια μέρα του λέει ο Μεγαρίτης του Μιχαηλίδη «δέσε μου τα παπούτσια». Με κοιτάει με ένα ύφος ο Μιχαηλίδης, έμεινε κόκκαλο. Είχε ανάγκη όμως, υπάκουσε και έσκυψε, του έδεσε τα παπούτσια. Το έκανε μια, το έκανε δύο, αλλά προσβλήθηκε τόσο πολύ που μου είπε «να δεις τι θα του κάνω»… Άρχισε λοιπόν να ζητάει δανεικά από τους φίλους του κατσέρ, μάζεψε ένα μεγάλο ποσό και εξαφανίστηκε! Και πήγαιναν μετά και ζήταγαν τα λεφτά τους πίσω από τον Μεγαρίτη! Για να τον εκδικηθεί του το έκανε αυτό, τόσο πολύ είχε προσβληθεί…
Ούτε ο Μέσι δεν έχει δεχτεί να του γυαλίσουν τα παπούτσια! Εγώ ήμουν οξύθυμος, αλλά σεβόμουν τα «εργαλεία» μου, δεν τους έκανα καψόνια, αν δεν τους γούσταρα τους άφηνα εκτός ομάδας. Παίκτες που προσφέρανε όμως, είτε ήταν νέοι, είτε ήταν έμπειροι, τους σεβόμουν. Ο Καστίγιο ήταν πιτσιρικάς αλλά τον είχα από κοντά, τον πρόσεχα. Τους καλούς παίκτες τους πρόσεχα. Και απαιτούσα να πληρώνονται οι παίκτες, τσακωνόμουν με τους παράγοντες. Στη δεκαετία του ’70 ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννενα, τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με τους Αργεντινούς τότε, μια φορά δεν πλήρωσαν τους παίκτες και έκανα ανταρσία! Εγώ ήμουν πληρωμένος, οι παίκτες όμως όχι. Ο πρόεδρος είχε πει «αν είναι παλικαράκια ας μην πάνε στην προπόνηση». Μάζεψα τους παίκτες στο ξενοδοχείο και τους είπα «εγώ είμαι πληρωμένος, εσείς όχι, μην έρθετε στην προπόνηση»! Είχε βγει ως ανταρσία τότε. Τους πλήρωσαν τελικά, κατεβήκαμε στο Ρουφ και τους πετάξαμε 0-3! Χιλιάδες Γιαννιώτες ήταν στο γήπεδο και με πήγαν με τα χέρια μέχρι την Ομόνοια! Οι μικροί ίσως νομίζουν ότι υπερβάλλω, ρωτήστε να σας πούνε. Την προηγούμενη χρονιά ήμουν στο Ρουφ και όταν είχε έρθει ο ΠΑΣ Γιάννενα του είχαμε βάλει 4 γκολ!
Έπειτα πήγα στον Πιερικό και τον ανέβασα στην Α’ Εθνική τρένο, «έβγαλα» τους νεαρούς τότε Κωστίκο και Παπαϊωάννου οι οποίοι πήγαν μετά στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή και στην Εθνική Ελλάδας. Είχαμε ρίξει 0-4 μέσα στον Μακεδονικό και φώναζαν στις εξέδρες «ζήτω η νέα Ολλανδία». Εκεί έκλαψα στον πάγκο. Έπειτα πήγα στον ΟΦΗ και σε όλες μετά τις ομάδες της Α’ Εθνικής με εξαίρεση δύο μόνο: Τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Να βάλω τους μικρούς να γυαλίσουν τα παπούτσια στους μεγάλους δεν το έκανα ποτέ, διχάζεις την ομάδα έτσι, ταπεινώνεις τους παίκτες και πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι είναι απλήρωτοι. Είναι γελοιότητα και ανοησία αυτό το σκηνικό.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: