Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η χώρα καίγεται, το σύστημα χτενίζεται!!

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται καθημερινά στη σκηνή της ελληνικής κοινωνίας ήρθαν να προστεθούν όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά γήπεδα, όπου αίφνης οι διαιτητές άρχισαν να… βλέπουν τα πανό στις εξέδρες και να διακόπτουν προσωρινά τα παιχνίδια απειλώντας ακόμη και με οριστικό τέλος. Γράφει ο Γιάννης Σκόκας.
Η χώρα καίγεται, το σύστημα χτενίζεται
Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ελληνική κοινωνία τα έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους και αυτό που μας απέμεινε για να πούμε ότι… καθαρίσαμε, είναι τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο που κρεμάνε οι οπαδοί στα γήπεδα.
Κάθε Κυριακή τα γήπεδα αναστενάζουν. Βρίζονται μανάδες, πατεράδες, αδερφές και λοιποί συγγενείς, νεκροί, ζωντανοί και γενικώς ό,τι κινείται, η βία στις εξέδρες και εκτός γηπέδων χτυπάει κόκκινο, τα ραντεβού θανάτου δίνουν και παίρνουν, το «στήσιμο» αγώνων πάει σύννεφο (όπως και η ατιμωρησία), τα αντικείμενα πέφτουν βροχή στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και τα βεγγαλικά που περνούν «αέρα πατέρα» από τους… εξονυχιστικούς ελέγχους της αστυνομίας, κόσμος μπουκάρει για πλάκα στο χορτάρι, απειλούνται ζωές ποδοσφαιριστών και οπαδών και όμως οι… φωστήρες ξύπνησαν ένα πρωί και ανακάλυψαν ότι αυτό που ενοχλεί είναι τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο. Πραγματικά, στον κόσμο τους.
Λες και αν κατεβάσουν ένα πανό ή δείρουν μερικούς ανθρώπους θα εξευμενίσουν τα πλήθη. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται ότι η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για όσα συμβαίνουν καθημερινά (κυρίως εκτός γηπέδων) και δεν μαζεύεται με χουντικές νοοτροπίες και πρακτικές. Αντιθέτως, τέτοιες ενέργειες προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Ωρες ώρες ο τρόπος που λειτουργεί η ελληνική πολιτεία σε κάνει να αναρωτιέσαι τι περιέχει ο εγκέφαλος όσων κατέχουν επιτελικές θέσεις, είτε στην πολιτική είτε στην ηγεσία της αστυνομίας. Διότι, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι την απόφαση για να γίνουν έξω από το ΟΑΚΑ έρευνες σε αυτοκίνητα και συλλήψεις (!) οπαδών για ένα πανό το οποίο ούτε καν περιείχε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και που με δύο φράσεις αποτύπωνε το κοινό αίσθημα, δεν την πήραν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βρουν το πανό και τους… ενόχους χρησιμοποιώντας τακτικές άλλων εποχών, αλλά προήλθε από τα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας και ενδεχομένως της κυβέρνησης.
Εδώ η… χώρα καίγεται και το… σύστημα χτενίζεται που λέει και μια παράφραση της περίφημης λαϊκής ρήσης.
* Εγραψα από την περασμένη εβδομάδα για το… στριμωξίδι που παρατηρείται για μια θέση στην όαση του Σουλτάν και επιβεβαιώνομαι καθημερινά. Σαν το μέλι τραβούσε τις… μέλισσες στο ΟΑΚΑ ο Βλάσης Τσάκας.
Πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: