Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το... κραχ του 1930!!

Ήταν η χρονιά με τις μεγαλύτερες και συνεχόμενες συντριβές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε για τα χειρότερα αποτελέσματά της από τη Χάντερσφιλντ έως την «εξάρα» από τη Σίτι.
Το... κραχ του 1930!
Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Αγκάθα Κρίστι μάγευαν με τα μυθιστορήματά τους τα πλήθη. Οι Ναζί καταλάμβαναν 107 έδρες στο «Ράιχστανγκ» (σ.σ. το Γερμανικό Κοινοβούλιο). Ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινούσε την πρώτη μεγάλη πορεία κατά των Άγγλων αποικιοκρατών. Ο Μίκυ Μάους έκανε την παρθενική εμφάνισή του. Η Αμέλια Έρχαρτ γινόταν η πρώτη γυναίκα που πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό. Και ενώ η υφήλιος ζούσε τα ονομαστά... χρόνια της κατάθλιψης (έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει το μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ), η Ουρουγουάη προετοιμαζόταν να υποδεχτεί όλον τον καλό κόσμο για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.
Ήταν το 1930, η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Άλεξ Φέργκιουσον μπορεί να είπε πως «ήταν η Κυριακή ήταν η χειρότερη μέρα στην ιστορία της ομάδας του», αλλά προφανώς δεν ήξερε καλά όλα τα κεφάλαια της ύπαρξης των Κόκκινων Διαβόλων. Φυσικά η ιστορία δεν περιορίζεται σε όσα έχουμε βιώσει. Υπάρχουν και τα βιβλία για να θυμίζουν το απώτερο παρελθόν.
Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: