Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Σωτηρία για την ΑΕΚ και τη Φιλαδέλφεια»

Ένα ακόμα δείγμα της επιθυμίας της Νέας Φιλαδέλφειας να υποδεχθεί πίσω την ΑΕΚ έδωσε η τοπική εφημερίδα «Επιτέλους».

«Σωτηρία για την ΑΕΚ και τη Φιλαδέλφεια»
Είναι δεδομένο πως το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» αποδείχθηκε καταστροφικό για την ΑΕΚ.

Επίσης γνωστό όμως -και προφανές σε όσους την επισκέπτονται- είναι πως από τότε «μαράζωσε» και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Μπροστά στην προοπτική κατασκευής του νέου γηπέδου λοιπόν, η τοπική κοινωνία κάνει σαφές με κάθε τρόπο πόσο πολύ επιθυμεί την επιστροφή της «Ένωσης» στα πάτρια χώματα.

Και πέραν της εκδηλωμένης πρόθεσης της Δημάρχου να τη στηρίξει, χαρακτηριστικό είναι κι ένα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Επιτέλους».

Σ’ αυτό λοιπόν γίνεται λόγος για την προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη να ξανακάνει πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ, ενώ εκφράζεται η ελπίδα πως -παράλληλα μ’ αυτή- θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την περιοχή «που θ’ αποκτήσει ξανά ζωή».


Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει

«Ο υποβιβασμός στη Β' Εθνική (η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της) ίσως αποδειχθεί τελικά σωτήριος για την ΑΕΚ αλλά και για την πόλη μας. Η εποχή των αμετόχων τελείωσε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης γύρισε (ουσιαστικά) στο τιμόνι του Δικεφάλου και ξεκίνησε την προσπάθεια να κάνει πάλι την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια.

Επέλεξε να ξεκινήσει ο σύλλογος από τη Γ' εθνική (έτσι ώστε να σβηστούν τα χρέη του) και άρχισε ήδη τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου στην ιστορική του έδρα. Έτσι, σε 2 χρόνια η ΑΕΚ θα είναι πάλι πρωταγωνίστρια, ενώ μια νέα σελίδα θα ξεκινήσει για τη μαραζωμένη αγορά της Νέας Φιλαδέλφειας, που θα αποκτήσει πάλι ζωή.

Όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, ο Τίγρης προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο κοντά στο γήπεδο της Γιουβέντους, ενώ μπορεί να γίνει ένα νέο (πιο ρεαλιστικό και σύμφωνο με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία) σχέδιο-παραλλαγή της Αγίας Σοφίας, του γηπέδου που είχε στο μυαλό του ο κ. Μελισσανίδης πριν από χρόνια…

Φυσικά το οποιοδήποτε γήπεδο γίνει, θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και ο Δήμος μας θα πρέπει να έχει τις ανάλογες αντιπαροχές (θέσεις εργασίας κλπ). Ο κ. Μελισσανίδης δεν έχει ακόμη ζητήσει να συναντηθεί με τη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά, πράγμα όμως που αναμένεται να γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η Δήμαρχος, πάντως, όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη, είναι υπέρμαχος του γηπέδου, αρκεί όμως να τηρηθεί η νομιμότητα και να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις…

Οι λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι (τύπος γηπέδου, χρηματοδότηση κλπ) λογικά θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. όσον αφορά την κοινή γνώμη της πόλης μας, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει το νέο γήπεδο, υπάρχει όμως και μια μερίδα κατοίκων (κυρίως περιοίκων) που αντιμετωπίζει την όλη υπόθεση με μεγάλο σκεπτικισμό, κυρίως γιατί φοβάται ότι θα επαναληφθούν επεισόδια του παρελθόντος που έκαναν προβληματική τη ζωή της πόλης, ιδιαίτερα σε αγώνες ντέρμπι (συγκρούσεις οπαδών και αστυνομίας, εκτεταμένες καταστροφές κλπ). Και οι φόβοι αυξάνονται μετά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στην πλατεία Πατριάρχου και τη Δεκελείας, μετά από αγώνα γυναικείου βόλεϊ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό…

Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως, μπορεί να αποτρέψει και τις όποιες παρόμοιες καταστάσεις, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να επιβληθεί στους οργανωμένους…»
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: