Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τούμπα τα συναισθήματα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την ανατροπή που υπήρξε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. 
Oταν πριν από έξι χρόνια ο Πατρίκ Κομνηνός εισήγαγε τα πλέι οφ, πολλοί, μηδέ του υπογράφοντος εξαιρουμένου, είχαμε βιαστεί να προεξοφλήσουμε την αποτυχία της ιδέας.
Αλλά η ζωή μάς διέψευσε. Ευτυχώς. Και φέτος, μάλιστα, ήταν -ξεκάθαρα- η πιο συναρπαστική διαδικασία.
Μάχες μέχρις εσχάτων... and the winner is PAOK. Για να γράψουμε και το όνομα της ομάδας ευρωπαϊκά «τσαμπιονσλίγκικα» και συγγνώμη για τον «μαλλιαρό» νεολογισμό. Αλλά, βέβαια, έτσι ευρωπαϊκά, πρέπει ν' αρχίσουν να σκέφτονται και οι οπαδοί του.
Οχι αναθέματα, όπως εκείνα μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και άκρατος ενθουσιασμός έπειτα από το γκολ του Γκόρντον Σίλντενφελντ και το παράλληλο «Χ» στο Περιστέρι.
Μπάλα είναι και γυρίζει και καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν -ελόγου τους, αλλά και όλοι οι οπαδοί- ότι μπορεί να επαίρονται ότι η αγάπη τους για την ομάδα είναι παντοτινή και όχι επαγγελματική, αλλά τη δεδομένη στιγμή η επιθυμία για την επιτυχία είναι κοινή μεταξύ εξέδρας και αποδυτηρίων.
Το γκολ του Κροάτη ήταν ό,τι έπρεπε για τον ΠΑΟΚ την τρέχουσα φάση. Πηγαίνει στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά χωρίς, η αλήθεια είναι, να έχει με το μέρος του τις πιθανότητες της απόλυτης επιτυχίας (Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόβεν και άλλες δυνάμεις καραδοκούν).
Μπορεί κάλλιστα, όμως, να περάσει το πρώτο εμπόδιο και να διασφαλίσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Καθόλου ευκαταφρόνητη διεκδίκηση.
Κι ενώ ο «Δικέφαλος» άνοιξε φτερά για σεντόνι, το... Περιστέρι κούρνιασε. Οχι ότι δεν προσπάθησε, αλλά τέτοια «τρένα» δεν εκτελούν καθημερινά δρομολόγια.
Ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τον Αστέρα, κυρίως στο πρώτο ημίωρο. Την ιστορική ευκαιρία να γίνει η πέμπτη ελληνική ομάδα που θα βλέπαμε στον προθάλαμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Πάντως, ανεξάρτητα από τι αποκόμισε καθεμία ομάδα στα πλέι οφ, όλες συνεισέφεραν στην πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη αυτού του μίνι πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ με τις δύο πρώτες νίκες του έδωσε, εν πολλοίς, απρόσμενη τροπή. Ο Αστέρας μάζεψε τα κομμάτια μετά από την αδικία που υπέστη στον τελικό του Κυπέλλου και έως την τελευταία αγωνιστική κυνήγησε την υπέρβαση.
Ο Ατρόμητος με τις δύο νίκες του επί του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην ακροτελεύτια πράξη του «έργου» σε θέση οδηγού και ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή του νίκη στους «Ζωσιμάδες» έδειξε, έστω και στο φινάλε, το ανάστημά του.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: