Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δώρο Μελισσανίδη στον Μαρινάκη!!

Μπορεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης να φέρει τούμπα τη δουλειά στο πρωτάθλημα και να βγει κερδισμένος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Οι απαντήσεις απο τον Αποδυτηριάκια.
Η σκηνή στο γραφείο Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που σκέπτεται να αγοράσει το πακέτο μετοχών δημοφιλέστατης ομάδας. Απέναντι του ο πρόεδρος ή, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ. Αποφεύγω σκόπιμα να φωτογραφήσω πρόσωπα διότι σκοπός είναι να καταδείξω φαινόμενα. Πώς παίζεται το έργο, δηλαδή.
Είναι οι δυο τους. Λέει ο επιχειρηματίας: «Με πιέζουν, και από την κυβέρνηση, να πάρω την ΠΑΕ. Μπορώ να ποντάρω σε εσένα; Αυτό που θέλω είναι να μου πεις το νούμερο, προκειμένου να έχω την αβάντα της διαιτησίας».
Τελικά, ο κύριος δεν την πήρε την ΠΑΕ, γλύτωσε την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχασε τη μεγάλη χεριά.
Το λέω απότομα. Είμαι σίγουρος ότι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη η δουλειά θα έρθει τούμπα στο πρωτάθλημα. Παράγκες, μαράγκες θα τελειώσουν. Οριστικά. Πως θα γίνει τέτοιο θαύμα; Πολύ απλά. Πιο απλά δεν γίνεται.
Νο1, αυτά τα ινδιάνικα που έκανε ο Μελισσανίδης από τον Ιωνικό της Γ’ εθνικής δεν ξαναγίνονται. Δεν το συζητάμε ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο. Δεν έχει, όμως, κανένα νόημα η επιστροφή του στην ΑΕΚ με καουμποϋλίκια παλαιάς εποχής. Τέλος.
Νο2, με Μελισσανίδη αφεντικό είναι το απίθανο των απίθανων ω απίθανο η διαιτησία να ελέγχεται από κάποιο παραμάγαζο εντός ή, εκτός ΕΠΟ. Δεν γίνεται με τίποτα αυτό.
Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις ρεπορτάζ. Να μάθεις τι τρέχει, τι έτρεξε. Βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει και, μ’ όσα γνωρίζεις εδώ και χρόνια, το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του.
Θαρρώ πως η έλευση Μελισσανίδη σε δυο χρόνια στη σουπερ ληγκα είναι μέγα δώρο στον Μαρινάκη. Θα τον απενοχοποιήσει ολοκληρωτικά. Ποιος θα τολμήσει να του χρεώσει οτιδήποτε ύποπτο. Εκτός κι αν παίζει η πιθανότητα ο Μελισσανίδης να μετατραπεί σε τσάτσο του Μαρινάκη.
Οπότε, και το εννοώ πέρα για πέρα, δεν πρέπει να αποκλειστεί η προοπτική του θαύματος, που λέγαμε. Σαν αντίπαλοι, σαν ανταγωνιστές, Μαρινάκης με Ολυμπιακό, Μελισσανίδης με ΑΕΚ, αυτοί οι δύο, να αλλάξουν το στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να οδηγήσουν το πρωτάθλημα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Της αξιοπιστίας και της εμπορικής καταξίωσης.

Είναι να τους λυπάσαι τους παοκτσήδες. Τι να κάνουν κι αυτοί, όταν βλέπουν τα πρωτοσέλιδα να χορεύουν γιορτινά και θριαμβευτικά. Δεν μιλάμε για μια και δυο εφημερίδες. Τους την έπεσαν κανονικά.

Πέρασε, τελικά, πρώτη η ομαδάρα τα πλαίη-οφ και πριν προβληματιστούν οι φουκαράδες οι παοκτσήδες για το πόσο ζυγίζει η ομαδίτσα τους, τα πρωτοσέλιδα έκαναν τη βρωμοδουλειά τους. Τη ζημιά, δηλαδή.

Πως, λοιπόν, να δει καθαρά ο οπαδός. Στο φινάλε οπαδός είναι, όχι καθηγητής στις πανελλαδικές για να κρίνει με ψυχραιμία την απόδοση των μαθητών. Ούτε παραμύθι φούρναρης εξεταστής σε ρηάλιτυ είναι ο οπαδός να πετάξει στην κάμερα που τον περιμένει την πονηρή ατάκα και να γράψει τηλεθέαση. Οπαδός σημαίνει ότι θα κάνει και τα στραβά μάτια. Σα την μάνα είναι που θα πει ωραίο και το κακάσχημο παιδί της.
Μιλάμε για την παοκάρα και δεν σαχλαμαρίζουμε. Οι φυλλάδες δεν σε θέλουν με σκέψη. Με περίσκεψη. Δεν έχουν κανένα δισταγμό να παρουσιάσουν στον άρρωστο το μαύρο για άσπρο. Και όσο να ’ναι μαζύ με τους αρρώστους παίρνει η μπάλλα, εννοώ το ναρκωτικό, και τους λιγώτερο αρρώστους, τους κάπως ισορροπημένους.
Οι γάβροι δεν το δέχθηκαν το κύπελλο με τον τρόπο που κέρδισε ο Ολυμπιακός τον Αστέρα. Ιστορική στιγμή για τη ξευτύλε ολέ πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας. Να, το πρωτοσέλιδο! Αυτό ήταν το πρωτοσέλιδο. Ποιος, όμως, να έχει τα άντερα να βγει μπροστά. Πιο μπροστά από την καφρίλα εκείνη που δεν θέλει να παραμείνει στην οπαδική αναπηρία.
Εντάξει, επιχείρηση είσαι σαν φυλλάδα, όμως αν βρεις την ευκαιρία κάνε και λίγο δημοσιογραφικό παιχνίδι. Όχι μόνο να ξεβρακώνεσαι στους Μαου-Μαου.
Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Τον Σαββίδη, δηλαδή. Δεν τον έχω προγραμμένο. Δεν μας είπε ακόμα την τελευταία του λέξη. Σκληρό και αγύριστο ποντιακό κεφάλι, αλλά θέλει, δεν θέλει, αν δεν έχει αποφασίσει να πάει άψαλτος, θα κινηθεί ορθολογικά. Η μπάλλα έχει κώδικες. Δεν είναι μπουχλουμπούχλου.

Πηγή: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: