Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι επιλογές του Σάντος για Λιθουανία

Ο Πορτογάλος τεχνικός ψάχνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να παρουσιαστεί η Εθνική μας ισχυρή στο ματς του Βίλνιους και ο Αποστόλης Λάμπος αναλύει τις επιλογές του.
Ο Φερνάντο Σάντος ψάχνει να βρει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να παρουσιαστεί η Εθνική μας όσο το δυνατόν πιο δυνατή στο κρίσιμο παιχνίδι του Βίλνιους με την Λιθουανία. Με δεδομένες τις πολλές απουσίες στο κέντρο της άμυνας, τον βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών αλλά και την κούραση κάποιων άλλων, το έργο του δεν είναι και το πιο εύκολο.
Σίγουροι για το αρχικό σχήμα μοιάζουν οι Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης, Γκέκας και Σαμαράς. Από εκεί και πέρα παίζονται τέσσερις θέσεις. Με τον Τοροσίδη να έχει χάσει αρκετές προπονήσεις λόγω τραυματισμού, πιο πιθανή είναι η λύση Βύντρα για το δεξί άκρο της άμυνας.
Μανωλάς ή Κατσούρ παρτενέρ του Σωκράτη
Το κέντρο της άμυνας πονοκεφαλιάζει αρκετά τον Σάντος, καθώς οι τραυματισμοί των Κυριάκου Παπαδόπουλου, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Στέλιου Μαλεζά έχουν μειώσει αισθητά τις λύσεις και του και τις εναλλακτικές. Επί του παρόντος ο Μανωλάς φαντάζει ως ο επικρατέστερος για παρτενέρ του Παπασταθόπουλου.
Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείεται η λύση Κατσουράνη ο οποίος παρά την κούραση βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Θα τον σπαταλήσει όμως για το κέντρο της άμυνας, χάνοντας την οξυδέρκεια του από τη μεσαία γραμμή; Την απάντηση την έχει μόνο ο Σάντος.
Περισσότερες οι επιλογές στο κέντρο
Εδώ Καραγκούνης και Μανιάτης έχουν τον πρώτο λόγο για το αρχικό σχήμα, με πιο πιθανό τον Κατσουράνη να συμπληρώνει την τριάδα. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και κάποια έκπληξη ιδιαίτερα αν ο άσος του ΠΑΟΚ προτιμηθεί για το κέντρο της άμυνας. Τζιόλης, Ταχτσίδης, Νίνης, Κονέ και Χριστοδουλόπουλος διεκδικούν θέση ανάλογα και με τη διάταξη (αν θα παίξει με ένα αμυντικό χαφ που είναι πιο πιθανό ή με δύο).
Φουριόζος ο Κονέ
Στην τριάδα της επίθεσης όλα δείχνουν πως ο Σαμαράς θα είναι στα αριστερά και ο Γκέκας στην κορυφή. Σε ότι έχει να κάνει με το δεξί άκρο της επίθεσης εδώ η θέση έχει πολλούς μνηστήρες. Ο ήρωας της Σλοβακίας (και όχι μόνο) Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει τον πρώτο λόγο. Από εκεί και πέρα πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Παναγιώτης Κονέ που δείχνει μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις, ενώ πάντα γι' αυτή τη θέση παίζει ο Νίνης με τη δυνατότητά του να κλείνει και στον άξονα ανοίγοντας χώρο στο μπακ ή στο χαφ που παίζουν πίσω του.
Η διάθεση περισσεύει
Ο Σάντος έχει μπροστά του τρεις μέρες για να βρει την ιδανική εντεκάδα που θα φέρει την χρυσή νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ώστε να μείνει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εϊχε ήδη τετ α τετ με Σαλπιγγίδη και Κατσουράνη για να διαπιστώσει την κατάσταση τους μετά τα play off, ενώ η διάθεση και το πάθος στις προπονήσεις περισσεύει.
Άλλωστε είναι από τις λίγες φορές που ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει καλέσει κάποιο νέο πρόσωπο στην αποστολή και δεν έχει κάποια έκπληξη, θέλοντας να διατηρήσει υψηλό τον βαθμό της ομοιογένειας συνυπολογίζοντας και τις απουσίες που έχει η ομάδα ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να απδείξουν ότι το ματς στη Βοσνία ήταν μια κακή παρένθεση και ότι η Εθνική πάντα στα δύσκολα φωνάζει "παρών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: