Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Μουρίνιο: «Τα βρήκαμε σε… δευτερόλεπτα»!

Σιγά μη δυσκολευόταν, εδώ που τα λέμε, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο, δήλωσε περιχαρής, ότι χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να αποδεχθεί την πρόταση της Τσέλσι και να επιστρέψει στον αγαπημένο του σύλλογο.

Μουρίνιο: «Τα βρήκαμε σε… δευτερόλεπτα»!
Ο «special one», μίλησε στο επίσημο διαδικτυακό κανάλι των «μπλε» του Λονδίνου αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου (τετραετούς διάρκειας) και όπως είπε, η διαπραγμάτευση με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς κράτησε λίγα δευτερόλεπτα!

«Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση. Ρώτησα το αφεντικό “με θέλετε;”. Αυτός με ρώτησε “εσύ θες να έρθεις πίσω;” και τα βρήκαμε σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στην Τσέλσι και θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ για τη στιγμή που θα μπω ξανά στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Ξέρω ότι θα είναι συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα, αλλά θα το παλέψω…».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, τις ημέρες του «διαζυγίου» με την Τσέλσι, εκείνο τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Ζοσέ Μουρίνιο, δήλωσε ότι με μια ψύχραιμη ματιά, το… διάλειμμα στη σχέση, έκανε καλό και στις δύο πλευρές:

«Ήταν δύσκολες στιγμές, γιατί αγαπώ τον σύλλογο και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Θεωρώ ότι ήταν δύσκολο και για τον σύλλογο. Αν όμως το αναλύσεις πιο ψύχραιμα, όλα πήγαν καλά. Κι εγώ προχώρησα με την καριέρα μου και έκανα πράγματα που ήθελα, αλλά και η Τσέλσι πήρε σημαντικούς τίτλους. Τώρα είμαστε ξανά μαζί και ελπίζω να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Μακάρι να πετύχουμε πολλά»!

Αν, πάντως, υπάρχει διαφορά στον τρόπο σκέψης του, συγκριτικά με όσα είχε πει όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την Τσέλσι, το 2004, απάντησε: «Είμαι ένας από εσάς. Όπως είχα πει και στην πρώτη μου παρουσία στην ομάδα, θα δουλέψω σκληρά, με πάθος και αφοσίωση για το καλό του συλλόγου. Απλά, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι πως πλέον είμαι ένας από εσάς. Η Τσέλσι σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Δεν έκρυψα ποτέ ότι στην προπονητική μου καριέρα είχα παθιαστεί με δύο ομάδες. Την Ίντερ και την Τσέλσι. Όταν, όμως, κλήθηκα να αντιμετωπίσω τους πρώην παίκτες μου στην πορεία για το Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2009-2010, πιστέψτε με, ήταν πολύ δύσκολο…».

Για το πλάνο που έχει στο μυαλό του εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου και την εικόνα που θέλει ο ίδιος να βλέπει από την ομάδα στο γήπεδο την επόμενη σεζόν, τόνισε: «Δεν πρόκειται να διαθέσουμε πολλά εκατομμύρια στις μεταγραφές. Δεν θα κάνουμε σπατάλες. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ομάδα με σκληρή δουλειά. Αν δεν το κάνω, δεν θα είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Αν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με συγκεκριμένες μεταγραφές σε συγκεκριμένες θέσεις, τότε αυτό θα είναι εξαιρετικό. Θα βελτιωθούμε κυρίως με δουλειά και όχι με πολλές μεταγραφές».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, παρά το γεγονός πως ουσιαστικά δεν έχει ξεκουραστεί από τη σεζόν 2007-2008, ισχυρίστηκε πως είναι πανέτοιμος να οδηγήσει την Τσέλσι σε νέες επιτυχίες: «Δεν έχω ανάγκη από διακοπές. Πραγματικά, στεναχωριέμαι που δεν ξεκινάμε προπονήσεις από αύριο! Όταν κουράζονται οι ποδοσφαιριστές που προπονώ, τους λέω πως οι νίκες, κάνουν θαύματα. Όταν κερδίζεις συνέχεια, δεν κουράζεσαι. Δεν έχεις το αίσθημα της κόπωσης. Η ευτυχία από τις διακρίσεις, υπερνικά την κούραση». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: