Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει»

Ο Πανιώνιος στάθηκε πολύ δυνατά κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο τελευταίο μεταξύ τους ματς στην ημιτελική φάση των play offs και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στους «πράσινους».

«Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει»
Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των play offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό κρίθηκε στο καλάθι και αυτό ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν το «τριφύλλι» πριν τους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Όπως εξήγησε ο προπονητής των «πράσινων», Αργύρης Πεδουλάκης, η ομάδα του είχε ανάγκη από έναν δυνατό αγώνα κυρίως για τους παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από αυτή τη φάση του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί σε εμάς αυτή τη στιγμή, ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είχαμε άλλα δυνατά παιχνίδια με πολλές επαφές μετά το τέλος της Euroleague και αυτό, ειδικά κάποια παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες για το πώς παίζεται το πρωτάθλημά μας, ήταν πολύ θετικό. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει», είπε ο «Άρτζι» και συνέχισε:

«Μπήκαμε πολύ χαλαρά, με τον Σόφο διαβάσαμε στην επίθεσή μας τις καταστάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό, κάναμε εύκολα λάθη και δώσαμε τη δυνατότητα στον Πανιώνιο να μας πλησιάσει. Καλή τύχη στον Πανιώνιο και στον Γιάννη (Σφαιρόπουλο) και για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να κοντράρει τον Παναθηναϊκό (ή τον Ολυμπιακό) και πώς μπορεί να διαχειριστεί μια ομάδα αυτή την απόσταση, ο Πεδουλάκης ανέφερε: «Είναι αρκετά δύσκολο… Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να «κλέψεις» κάποια παιχνίδια. Και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με τον Ολυμπιακό το ίδιο συμβαίνει. Θα πρέπει να βρεις τις ομάδες από ταξίδι, καταπονημένες, όχι τόσο συγκεντρωμένες, γιατί δίνουν έμφαση στην Euroleague. Φτάνοντας στα play offs μπορεί να κλέψεις ίσως ένα παιχνίδι. Να πάρεις τη σειρά όμως είναι πολύ δύσκολο».

Από την πλευρά των παικτών του «τριφυλλιού», ο Στεφάν Λάσμε, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Και στα τρία παιχνίδια ο Πανιώνιος μας προκάλεσε αγωνιστικά, μας απείλησε σε κάποια σημεία. Είμαστε ευχαριστημένοι που πήραμε και αυτή τη νίκη, που κάναμε το 3-0 και δεν θα χρειαστεί να παίξουμε έναν ακόμη αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά».

Όσο για την άμυνα στην τελευταία φάση, απέναντι στον Νίκο Παππά ο Γκαμπονέζος σέντερ, σχολίασε: «Με έναν παίκτη όπως ο Παππάς θα πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε ενέργεια. Είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, που μπορεί να κάνει διαφορετικά πράγματα. Και στο τελευταίο δευτερόλεπτο είχα απλά το νου μου στις κινήσεις του. Προσπαθούσα να σκεφτώ τι θα ήθελε να κάνει και τι θα μπορούσε να κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: