Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Γενέθλια με πρόκριση!

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ 96ων ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν στον Αρη τα 96α γενέθλια του συλλόγου, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 4η φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Η ομάδα του Κούπερ ήρθε ισόπαλη 1-1 (Κόκε, Ντιέ τα γκολ) στην Καβάλα, αλλά χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο. Οι κίτρινοι θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία στις 24/4 στο ΟΑΚΑ να διεκδικήσουν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Δυστυχώς, το ματς επισκιάστηκε από τα σοβαρά επεισόδια στην πόλη της Καβάλας μεταξύ οπαδών του Αρη και του ΠΑΟΚ –σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι άνθρωποι των κιτρίνων - πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ τα έκτροπα συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με καρεκλοπόλεμο, μάχες σώμα με σώμα και ρίψη αντικειμένων…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία, έκανε ευκαιρίες, αλλά το-τυχερό- γκολ του Κόκε στο 44` ουσιαστικά είχε κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση πρόκριση. Πάντως οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, ισοφάρισαν με το καταπληκτικό γκολ του Ντιέ, το πάλεψαν, αλλά μέχρι εκεί. Ο Αρης, στο μεταξύ. είχε και δοκάρι στο 87` με τον Κόκε.

Ηρεμία εντός γηπέδου

Σε αντίθεση με τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα, το ματς ξεκίνησε ήρεμα και η μοναδική αξιόλογη φάση στα πρώτα 20` ήταν ένα μακρινό σουτ του Μεριέμ που μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, προσπαθούσαν να πιέσουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ορούμα, Ονουάτσι και…Κόκε

Ολες οι προσπάθειες της Καβάλας περνούσαν από τα πόδια των Ονουάτσι και Ορούμα ενώ στο μεταξύ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 26` σε σπρώξιμο του Ναφτί στον Γιάννου εντός περιοχής. Ο Αρης έπαιζε πιο συντηρητικά, θέλοντας περισσότερο να κρατήσει το μηδέν και ψάχνοντας κάποια καλή φάση στην κόντρα.

Ετσι κύλησε το πρώτο μέρος, με τους Καβαλιώτες να έχουν την πρωτοβουλία και κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο Κόκε είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς στο 44` με… μπόλικη δόση τύχης έκανε το 1-0, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.
Ιδιο το σκηνικό και… 1-1

Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στις αρχές του δευτέρου μέρους, ενώ Ιωάννου και Παβίσεβιτς είχαν μπει αντί των Ορούμα και Μουρ. Εν τέλει, η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 57`, όταν ο Ντιέ με καταπληκτικό μακρινό σουτ έκανε το 1-1!

Όλα για όλα

Παρά το γκολ, ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, απόρροια και των πολλών φάουλ, ενώ ο Ντε Μος έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί, περνώντας τον Ντομπρασίνοβιτς και αλλάζοντας τη διάταξη σε καθαρό 4-4-2.

Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 70` η Καβάλα έφτασε μια ανάσα από το 2-1 με τη διπλή ευκαιρία των Ντουγκλάο και Ρινκόν, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του τελευταίου λίγα λεπτά μετά.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία «αναλαμπή» των γηπεδούχων, αφού στη συνέχεια η Καβάλα έπαιζε ουσιαστικά με το χρόνο, μην μπορώντας τελικά να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχοντας βγει όλοι μπροστά απειλήθηκε δις με ένα δεύτερο γκολ με τον Κόκε να έχει δοκάρι στο 87`.

ΚΑΒΑΛΑ: Ιτάνζ, Μουρ (46' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ορούμα (46' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι, Γιάννου (Ντομπρασίνοβιτς), Ντιέ.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε (90` Γκαρσία), Νασούτι, Κάμπορα (83` Τζόνσον), Πρίττας, Μεριέμ (58' Χαβίτο).

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

1 σχόλιο:

Strapatso team είπε...

Πάλι πνίγεις το πέναλτυ Γελαστέ.....