Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

O Κούδας για το θέμα Σαλπιγγίδη

Για το θέμα της πιθανής επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ μίλησε σε γνωστό site ο Γιώργος Κούδας, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ‘δικέφαλο του Βορρά’ και γνωρίζει πολύ καλά τον Έλληνα στράικερ από 12 ετών.

Ο παλαίμαχος άσος σχολιάζει ότι 28χρονος επιθετικός έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας, αφού ‘μετράει’ όπως νομίζει εκείνος γεγονότα και καταστάσεις.

Ο Γ. Κούδας σχολιάζει το γεγονός ότι μπορεί να επιστρέψει με λιγότερα χρήματα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρεται και στην αντιμετώπιση που μπορεί να έχει από τον φιλάθλους της ομάδας, συγκρίνοντας με τη δική του περίπτωση!

Τέλος, αναφέρει ότι η -πιθανή- παρουσία του Δ. Σαλπιγγίδη στην 11άδα του ΠΑΟΚ θα δώσει άλλη ποιότητα στην ομάδα, ενώ του εύχεται να κάνει ό, τι του λέει η καρδιά του.

«Από μικρός με ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ»

Κύριε Κούδα, ποιο είναι το σχόλιό σας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ;

«Αυτό το παιδί έχει μία άλλη λογική, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Τον ξέρω καλά γιατί είναι ‘δικό μου’ παιδί. Μάλλον θέλει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα».
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στην ομάδα με λιγότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός.

«Αν ισχύει αυτό, βγαίνουν διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα για τον Δημήτρη, όπως ότι αγαπάει με πάθος την ομάδα. Όπως είπα και προηγουμένως, είναι ‘δικό μου’ παιδί, τον ξέρω από 12 ετών όταν είχε έρθει στην ακαδημία μου και άρχισε να παίζει μπάλα. Στα 15 του πήγε στον ΠΑΟΚ, αλλά τον θυμάμαι όταν είχαμε αγώνες στην ακαδημία και έπαιζε παράλληλα ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, που ερχόταν και με ρωτούσε τι κάνει η ομάδα».
Έχετε μιλήσει σχετικά μαζί του;

«Όχι δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα, αλλά ξέρω πολύ καλά τη λογική του. Πώς μετράει τα πράγματα, τι σημαίνουν διάφορα γεγονότα για αυτόν».
«Θα δικαιωθεί»

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, πώς περιμένετε να τον υποδεχτεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ;

«Ο κόσμος θα κάνει τη σύγκριση που χρειάζεται να κάνει και, από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του Δημήτρη. Πιστεύω ότι θέλει να δικαιωθεί για κάποια γεγονότα και συμπεριφορές οι οποίες δεν του άξιζαν. Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, θα τα καταφέρει. Ξέρεις γιατί; Γιατί κι εγώ δικαιώθηκα (σ.σ. αναφέρεται την ιστορία με τον Ολυμπιακό), παρότι δεν έπαιξα ποτέ με τη φανέλα άλλης ομάδας σε επίσημο ματς. Οι ιστορίες μας μοιάζουν».
Η παρουσία του θα δώσει άλλη ποιότητα στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι δεδομένο, ο Δημήτρης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Θα μπορούσε να παίζει σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Θα κάνω και μία σύγκριση, μάλιστα, αν υπολογίσουμε βέβαια τις αναλογίες: τι διαφορά έχει από τον Ρούνεϊ (σωματότυπος, ταχύτητα, αίσθηση του γκολ); Ξαναλέω ότι μιλάω αναλογικά, δεν συγκρίνω τους δύο παίκτες».

Ταιριάζει και στο αγωνιστικό στιλ του ΠΑΟΚ, που από τη μέση και μπροστά έχει γρήγορους παίκτες.

«Έτσι το κρίνω και εγώ, αλλά για αυτά υπάρχουν άλλοι να τα κρίνουν μέσα στην ομάδα».

«Να κάνει ό,τι λέει η καρδιά του»

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν η πιθανή παρουσία του στην 11άδα του ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στον ΠΑΟΚ για μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Κάθε νέο κομμάτι που προστίθεται βοηθάει σε αυτή τη λογική, πόσω μάλλον όταν είναι τόσο καλό όσο ο Δημήτρης. Αν και εφόσον επιστρέψει βέβαια, αφού η κουβέντα μας δεν γίνεται στη βάση μία δεδομένης εξέλιξης. Εγώ το μόνο που έχω να του πω, είναι να δει τι πραγματικά έχει μέσα στην καρδιά του και να πράξει ανάλογα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: