Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Περίπατο η Τσέλσι, σούπερ νίκη η Εβερτον

Στον ένα βαθμό πλησίασε η Τσέλσι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού επικράτησε 5-0 της ουραγού Πόρτσμουθ στο Φράτον Παρκ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αντσελότι δεν ήταν αποτελεσματική, αλλά στάθηκε τυχερή στο 32'. Ο διαιτητής Μέισον δνε έδωσε φάουλ υπέρ της Πόρτσμουθ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντέκο με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Ντρογκμπά.
Ο Τζέιμς βγήκε να διώξει τη μπάλα με το πόδι, αυτή όμως χτύπησε σε λακούβα και αναπήδησε, για να την ακολουθήσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 44' ο Ρικάρντο Ρότσα υπέστη κάταγμα ζυγωματικού από αγκωνία του Μαλουντά, που σωστά είδε κίτρινη, ενώ στο 45' ο Τόμι Σμιθ έσπασε τη μύτη του από αγκωνιά του Ντιν Στάριτζ!
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κυριάρχησε πλήρως και πέτυχε το 2-0 στο 50' με σουτ του Μαλουντά από πλάγια. Ο ίδος στο 60' τελείωσε το παιχνίδι, για να έλθουν δύο ακόμα γκολ, από τον Ντρογκμπά στο 77' και τον Λάμπαρντ στο 90'.

Η Εβερτον έδειξε ότι είναι σε σπουδαία φόρμα και επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 εκτός έδρας! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εκνευρισμένος είχε λογομαχία με τον Ντέιβιντ Μόγιες, για να αποβληθούν και οι δύο.
Ο Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά στο 33' και ο Μίκελ Αρτέτα στο 85' πέτυχαν τα γκολ της Εβερτον, που αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και την τέταρτη θέση.

Μια θέση, που η Αστον Βίλα φαίνεται να χάνει, καθώς μετά την ισοπαλία με τη Γουλβς το Σάββατο, έφερε κι άλλη ισοπαλία στην έδρα της, 1-1 αυτή τη φορά με τη Σάντερλαντ.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22' με σουτ του Φρέιζερ Κάμπελ. Ο Τζον Κάριου ισοφάρισε σύντομα, στο 30' από σέντρα του Γιάνγκ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Η Μπλάκμπερν δεν θα κινδυνέψει, καθώς πήρε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ, και σκαρφάλωσε στους 38.
Ο Ντέιβιντ Νταν σκόραρε δύο φορές, στο 5' και το 67' σε βάρος της παλιάς του ομάδας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 55' με φάουλ ο Τζέιμς ΜακΦάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: