Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας για την διαιτησία ο Άρης

Αυτοί που αγαπάνε τις θεωρίες συνομωσίας, έχουν ξεκινήσει από χθες το βραδύ να αναπτύσσουν ορισμένες μετά την διαιτησία των Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Τσερεμπουτς (Ιταλία), οι οποίοι όχι μόνο δεν σφύριξαν έδρα αλλά προστάτευσαν την ομάδα της Βαλένθια, αφήνοντας την να παίξει το σκληρό μπάσκετ της στην άμυνα και να μπορέσει να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους. Και όταν μιλάμε για… συνομωσίες αναφερόμαστε στο FINAL FOUR της Βιτόριας, το γεγονός ότι η ULEB… ισπανοκρατείται και σίγουρα θα ήθελαν τρεις ομάδες από την συγκεκριμένη χώρα.
Οι τρεις διαιτητές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του αγώνα, μάλιστα από νωρίς έχασαν τον έλεγχο και αυτό φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν χρέωσαν με ανύπαρκτο αμυντικό φάουλ τον Κακιούζη αντί για επιθετικό και ταυτόχρονο έδωσαν τεχνική ποινή στον πάγκο του Άρη. Τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα συνεχίστηκαν και στο υπόλοιπο του αγώνα, από τα πλέον χαρακτηριστικά ήταν το επιθετικό που έκανε ο Μαρίνοβιτς στον Μπάρλο, 1΄και 26΄΄ πριν το τέλος του αγώνα, με τον Σέρβο να ευστοχεί σε τρίποντο και να κάνει το 58-65. Επίσης σε κάποιο σημείο του αγώνα, η Βαλένθια ήταν στο παρκέ με έξι παίκτες και αντί να χρεωθούν οι Ισπανοί με τεχνική ποινή, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για να γίνει η αλλαγή. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες από τους φιλάθλους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Μπλατ φώναζε συνέχεια.
Όμως και μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Δαμιανίδης ήταν έξω φρενών και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε στον κ. κομισάριο του αγώνα, κ. Μπακάλη. Αλλά οι αντιδράσεις των «κιτρίνων» δεν σταμάτησαν μόνο στις προφορικές διαμαρτυρίες αλλά χθες το βράδυ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Uleb μέσα στην οποία αναλύουν τα σφυρίγματα των τριών διαιτητών, τονίζουν ότι επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα και ζητάνε την παραδειγματική τους τιμωρία. Οι άνθρωποι του Άρη θέλουν με αυτή τους την κίνηση να προφυλάξουν την ομάδα και ενόψει του επαναληπτικού, αν και οι ελπίδες είναι λίγες μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι σήμερα η απάντηση της διοργανώτριας αρχής αλλά είναι αλήθεια ότι όποια και να είναι, δεν μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει στην Βαλένθια τον τίτλο του φαβορί στην υπόθεση πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: