Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η νίκη των ποδοσφαιριστών στη Βολιβία!

Η ποδοσφαιρική σεζόν στη Βολιβία μπορεί να ξεκίνησε με καθυστέρηση την Παρασκευή, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά δεν ενόχλησε τους ποδοσφαιριστές των συλλόγων του εγχώριου πρωταθλήματος. Οι ίδιοι αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους πήραν την κατάσταση στα χέρια τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών και τελικώς δικαιώθηκαν.
Η νίκη των ποδοσφαιριστών στη Βολιβία
Την περασμένη Δευτέρα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βολιβίας άναψε το πράσινο φως για την έναρξη του πρωταθλήματος αφού ο ποδοσφαιριστής Χουάν Κάρλος Άρσε πήρε μέρος των χρωστούμενων που του οφείλονταν από την Οριέντε. Η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συνάδελφοι του Άρσε ήταν εκπληκτική καθώς και αυτοί με τη σειρά τους είχαν πιέσει την Ομοσπονδία να αναγκάσει τον σύλλογο της Οριέντε να προβεί σε αυτή την ενέργεια, ειδάλλως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινούσε!
Η Οριέντε χρωστούσε στον Άρσε το ποσό των 62,000 δολαρίων, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης έφτασε σε συμβιβασμό με την ομάδα, λαμβάνοντας τελικά 40,000 δολάρια από την περσινή σεζόν. Η περίπτωση του Άρσε ήταν η τελευταία από τις συνολικά 48 υποθέσεις επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στη Βολιβία, ανάμεσα σε 10 συλλόγους, οι οποίοι δεν είχαν καταβάλει μισθούς κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, με τους ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν μια διαφορετική νίκη εκτός των γραμμών του γηπέδου.
Ωστόσο άλλοι συνάδελφοί τους δεν είχαν την ίδια τύχη με τρεις παίκτες της Πετρολέρο να βλέπουν την πόρτα της εξόδου από τον πρόεδρο του συλλόγου Φεντερίκο Ιμπάρα, λόγω του ότι απεργούσαν αρνούμενοι να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας. Ήδη πάντως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βολιβίας έχει ανακοινώσει πως η Πετρολέρο θα πρέπει να αποζημιώσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές απειλώντας νομικά τον σύλλογο.
Τα οικονομικά προβλήματα στο ποδόσφαιρο της Βολιβίας επηρεάζουν εξίσου τόσο τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές όσο και τους συλλόγους που αγωνίζονται. Μάλιστα οι ομάδες του πρωταθλήματος της χώρας συμφώνησαν πως το ποδόσφαιρο πλήττεται σοβαρά από τον πληθωρισμό, από τη στιγμή που τα συμβόλαια των διεθνών παικτών είναι υψηλά.
Ήδη οι σύλλογοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αλλαγές στο καταστατικό του πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα οι ομάδες να διαθέτουν απαραιτήτως τέσσερις παίκτες κάτω των 23 ετών ή περιορίζοντας τους ξένους ποδοσφαιριστές σε τέσσερις από έξι που επιτρέπεται τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: