Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Λονδίνο 2012-Πινγκ Πονγκ: Γκιώνης: «Αυτά έχει ο αθλητισμός...»

Στενοχωρημένος όχι τόσο με τον αποκλεισμό του από τους «16» του ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ όσο για τον τρόπο που ήρθε αυτός, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλε μεγάλη προσπάθειά και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση, αλλά τελικά «λύγισε» στο τέλος από τον Ιάπωνα, Κισικάουα.
«Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, σίγουρα είμαι στενοχωρημένος. Μερικές φορές, είναι καλύτερα να χάνεις εύκολα, παρά έτσι. Μία τέτοια ήττα είναι ό, τι χειρότερο για την ψυχολογία ενός αθλητή. Γύρισα το παιχνίδι, έφτασα σε ματς-μπολ, ήλεγχα τον πόντο και τον έχασα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς πήγε έξω η μπάλα. Ο Κισικάουα έπιασε τρία επιθετικά χτυπήματα, στο τέταρτο προσπάθησα κι εγώ πιο δυνατά να τελειώσω τον πόντο, αλλά πήγε λίγο έξω. Σε όλο το ματς δεν είχα χάσει τέτοιο πόντο», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γκιώνη για να προσθέσει: «Τι να κάνουμε αυτά έχει ο αθλητισμός. Είμαστε στενοχωρημένοι μια μέρα, μετά θα μας φύγει...».
Για την ανατροπή που έκανε, καθώς έχανε 3-2 σετ και βρισκόταν πίσω 8-3 στο έκτο και έφτασε το ματς στον πόντο: «Σε εκείνο το σημείο, ηρέμησα, σαν να έχασα το ματς, χαλάρωσα και προσπάθησα να το ευχαριστηθώ, και «γύρισε» το παιχνίδι».
«Σαν παιχνίδι ήταν τρομερό για τον κόσμο, εγώ έπαιξα καλά, αλλά μου μένει η πικρία», είπε τέλος ο 32χρονος αθλητής.
Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, έπαιξε με το Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή, έκανε το «come-back», ηρέμησε και βρήκε τρόπους να κερδίζει πόντους, αλλά στο τέλος η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Η ήττα μας αφήνει με πικρή γεύση, αλλά ο Παναγιώτης είναι ένας αθλητής που δουλεύει συστηματικά, είναι πολύ έξυπνος πάνω στο τραπέζι και του αξίζουν συγχαρητήρια».


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: