Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο χρόνος τελειώνει!!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη της ΠΑΕ Άρης, που ως την Τετάρτη θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να λάβουν ενημερότητες, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία στον Άρη δεν έχουν τίποτα απτό στα χέρια τους, παρά μόνο την προφορική δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα επιμηκυνθεί το διάστημα των δόσεων αποπληρωμής των χρεών των ΠΑΕ προς την Εφορία σε 60. Μέχρι αυτό να νομοθετηθεί όμως, ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα είναι μετέωρες. Μια προσωρινή λύση που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την κατάσταση και φάνηκε να δρομολογείται την τελευταία βδομάδα είναι η έκδοση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας στις ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ώστε να την υποβάλλουν στο φάκελο τους στην Ε.Ε.Α. για να αδειδοτηθούν, αλλά και για να μπορέσουν να καταθέσουν τα συμβόλαια που έχουν συνάψει με προπονητές και ποδοσφαιριστές.

Ανεξάρτητα αν αυτή η προσωρινή λύση εφαρμοστεί, κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό, αφού και η Σούπερ Λίγκα πιέζει σχετικά, μιας και πιθανός αποκλεισμός ομάδας από το πρωτάθλημα τη δεδομένη στιγμή μπορεί να άνοιγε τον «ασκό του Αιόλου» και να προκαλούσε τεράστια προβλήματα (με ένα εξ αυτών την δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από την NOVA), στον Άρη κάνουν τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες προκειμένου να βρουν χρήματα. Όλες οι ενέργειες που έγιναν μετά το δραματικό SOS που εξέπεμψαν ΠΑΕ και Κ.Μ.Α. για συγκέντρωση 1 εκ. ευρώ ως τα τέλη του μήνα δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και η εταιρία φαίνεται να χρειάζεται ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ, ώστε να καταβάλλει μια δόση στην εφορία και να μην κινδυνεύσει να χάσει τη ρύθμιση στην οποία έχει υπαχθεί. Θεωρείται μεγάλο ρίσκο η ΠΑΕ να διακινδυνεύσει να μην πληρώσει και να περιμένει είτε τον νέο διακανονισμό των 60 δόσεων, είτε την λύση της προσωρινής φορολογικής ενημερότητας, γιατί αν κάτι «στραβώσει», τότε το «καράβι δεν θα έχει γυρισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με ανθρώπους από την οικογένεια του Άρη που θα μπορούσαν να παρέχουν μια ταμειακή διευκόλυνση στην ομάδα συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί ραντεβού με τον Γράντα, σε θεσμικό πλαίσιο από μεριάς Άρη, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια επιβίωσης ή όχι.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: