Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Η Ευρώπη έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία»

«Η Ευρώπη έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία»
Σφοδρή επίθεση στους Ευρωπαίους εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος , ο οποίος περιοδεύοντας στο νομό Φλώρινας, αναρωτήθηκε εάν «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία».


Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε».

«Αλλιώς» όπως υποστήριξε, «μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».

«Πρέπει να πέσουν οι πολιτικές ιδεοληψίες»

Εξάλλου, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να «ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν οι πολιτικές ιδεοληψίες.

«Μόνο αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά».

Όπως υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος, «το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι αυτόν αγωνιστήκαμε αν τους αιώνες… για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας».

πηγή: newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: