Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

H συνάντηση των «ιερών τεράτων»

O Nτικ Φόσμπερι ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία στο άλμα εις ύψος, εφαρμόζοντας τη δική του τακτική για να περάσει τον πήχη, στιλ που τελικά αντέγραψαν όλοι και έφερε επανάσταση στο αγώνισμα. Πήρε την πρώτη θέση το 1968 στο Μεξικό
H συνάντηση των «ιερών τεράτων»
O επίσης Αμερικανός Μορίς Γκριν, κατέκτησε τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στα 100 μέτρα και στα 4Χ100, με δύο από αυτά να είναι χρυσά το 2000 στο Σίδνεϊ. Aμερικανός και ο τρίτος της παρέας, ο αθλητής που έφερε την επανάσταση στα 400 μέτρα με εμπόδια και ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1984 στο Λος Αντζελες, έχασε ένα σίγουρο χρυσό λόγω μποϊκοτάζ των ΗΠΑ στη διοργάνωση της Μόσχας και πήρε το χάλκινο το 1988 στην Σεούλ.
Την Μεγάλη Βρετανία εκπροσώπησε ο Ντέιλι Τόμπσον, ο περίφημος δεκαθλητής με δύο χρυσά το 1976 και το 1980 στην Μόσχα ενώ την παρέα συμπλήρωσε o Αιθίοπας Χαϊλε Γκεμπρσελασιέ, με δύο χρυσά στα 10.000 μέτρα, το 1996 και το 2000 και ο μοναδικός που αγωνίζεται ακόμα.
Οι πέντε είπαν πολλά και διάφορα, αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν τα προγνωστικά που έδωσαν για τους αγώνες του στίβου στους Ολυμπιακούς. Ολοι τους είπαν ότι στα 100 μέτρα θα κερδίσει ο Μπλέικ τον Μπολτ, όπως συνέβη και στο πρωτάθλημα της Τζαμάικα, αλλά στα 200 πιστεύουν ότι θα είναι η σειρά του Γιουσέιν Μπολτ να κόψει πρώτος το νήμα. Πάντως εντύπωση έκανε η άποψη του Μορίς Γκριν, που δεν έδωσε τύχη για το χρυσό μετάλλιο στους συμπατριώτες του, Γκάτλιν και Γκέι.
Η μοναδική άλλη ομόφωνη απόφαση ήταν για τα 200 των γυναικών, όπου θεωρούν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Αμερικανίδα Φίλιξ.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: