Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

H πρώτη ματιά θα είναι δύσκολη...!!

H πρώτη ματιά θα είναι δύσκολη...
Συχνά πυκνά κάνω το ταξίδι στο άμεσο μέλλον... Σκέφτομαι τον εαυτό μου, στα δημοσιογραφικά θεωρεία κι εν συνεχεία στα αποδυτήρια, περιμένοντας την πόρτα του διαδρόμου να ανοίξει για να βγουν οι πρωταγωνιστές. Γράφει ο Θανάσης Ασπρούλιας
Είναι γεγονός πως, αντί τον Μάικ θα βγαίνει ο Λασμέ (ή όποιος άλλος)... Αντί του Σάρας, θα σκάει μύτη ο Ούκιτς και όλοι οι υπόλοιποι... Και βέβαια αντί του Ομπράντοβιτς, ο Πεδουλάκης... Οταν έχεις συνηθίσει επί πολλά χρόνια να βλέπεις διαρκώς γνώριμα πρόσωπα, με τις ιδιοτροπίες τους, τα θετικά τους, τα αρνητικά τους, να έχεις συνδυάσει τις μορφές τους με αναμνήσεις σε φόντο πράσινο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβιβαστεί από το πρώτο λεπτό και με τις... ανοίκειες φιγούρες που θα εμφανίζονται στον διάδρομο των αποδυτηρίων.
Το ίδιο θα συμβεί και με τον κόσμο... Ο Διαμαντίδης κατά πρώτο λόγο και ο Τσαρτσαρής κατά δεύτερο, σαν... γεφυροποιοί του παρελθόντος με το μέλλον θα ανασύρουν τον συναισθηματισμό, από εκεί και πέρα όμως, οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χρειαστούν αρκετό καιρό για να συνηθίσουν τη νέα εικόνα. Ομολογουμένως, η πρώτη ματιά θα είναι δύσκολη στο γήπεδο, που ο Ομπράντοβιτς έγινε σύνθημα, που γράφτηκαν τόσες χρυσές σελίδες...
Το βλέμμα θα βρίσκεται μπροστά σε μία εντελώς ξένη εικόνα. Πρέπει να συνηθίσει όμως... Είναι υποχρεωτικό να συνηθίσει. Και βαθιά μέσα μου, θεωρώ ότι η ομάδα που θα φτιάξει ο Πεδουλάκης, θα δώσει την ώθηση, ώστε αυτή, η ίδια εικόνα, να μην είναι τόσο ξένη. Χρειάζεται υπομονή, ξεκάθαρη σκέψη και αποδοχή της πραγματικότητας.
Αντικειμενικά, ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά κακό ρόστερ δημιουργεί. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός βεβαίως, δεν ορίζεται από το στόχο της κατάκτησης ακόμα ενός τροπαίου, τουλάχιστον, όχι από την αρχή της σεζόν. Από την άλλη πλευρά, όμως, δημιουργείται ένα ρόστερ ανταγωνιστικό που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα θα διεκδικήσει ό,τι περισσότερο και καλύτερο μπορεί.
Η δυναμική του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μου είναι άγνωστη ακόμα, και είναι λογικό αυτό, αφού, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή, πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα. Στην Ελλάδα, τα πράγματα θα είναι πιο απλά και η Α1 θα χρησιμεύσει για τη διαδικασία δόμησης του συνόλου και της φιλοσοφίας του. Στην Ευρωλίγκα, οι καταστάσεις είναι πιο κυνικές. Αν δεν είσαι έτοιμος, δεν κερδίζεις. Αρα, το ερωτηματικό θα είναι σημαντικό. Περιμένουμε βέβαια, να δούμε και τις υπόλοιπες μεταγραφικές προσθήκες και όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα του ρόστερ, τότε θα μπορούμε να πούμε ακόμα περισσότερα. 

πηγή: leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: