Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Συνοδοιπόροι Γλυφάδα και Εθνικός, αν ξεπεραστούν τα εμπόδια»

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις προσπάθειές της να συγχωνευτεί με τον Εθνικό Πειραιώς εξέδωσε η διοίκηση της Γλυφάδας, απαντώντας σε αναληθή δημοσιεύματα.
Μάλιστα, αναφέρεται πως δεν κατέστη δυνατό να συμπορευτούν οι δύο ομάδες, καθώς προέκυψαν νομικά κολλήματα, τα οποία καλείται να λύσει η πλευρά του Ερασιτέχνη Εθνικού, με τη Γλυφάδα να είναι πρόθυμη να προχωρήσει στη συνεργασία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για μια ακόμη φορά γίναμε την περασμένη εβδομάδα θεατές δημοσιευμάτων από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε θέματα που αφορούν την ΠΑΕ Γλυφάδας που αν μη τι άλλο μας προκαλούν γέλια και οίκτο συνάμα για τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι περισσότεροι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Δυστυχώς αδιασταύρωτες ειδήσεις ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον αναγνώστη που τον παραπληροφορούν και τον συγχέουν στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την μοναδικότητα ή την αποκλειστικότητα της είδησης ίσως και για να εξυπηρετήσουν κάποια άγνωστα για μας συμφέροντα.
Εδώ και μια εβδομάδα διαβάζουμε πως η ομάδα μας ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΌ ΠΕΙΡΑΙΆ Η ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ.
Απαντούμε λοιπόν στους ειδησεογράφους και τους την ελαφρά την καρδία πέννα κατέχοντες.
Πρώτον είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αγοραστής για την ομάδα του κυρίου ΒΙΚΤΩΡΑ ΡΕΣΤΗ και προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόλυτου σεβασμό προς τον αγνό κόσμο και των δυο συλλόγων δηλώνουμε:
Τα αγνά και ανιδιοτελή αισθήματα που τρέφει τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ Γλυφάδας όσο και μεγαλομέτοχος μας προς το ιστορικό σωματείο του ΕΘΝΙΚΟΎ και το αξιοσέβαστο φίλαθλο κοινό του δεν είναι προϊόν προς υλική διαπραγμάτευση.
Οι ιδέες και η ιστορία των συλλόγων για μας δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση η αγορά.
Μετά από ένα χρόνο ανέφελης συγκατοίκησης στο γήπεδο του Ελληνικού των δυο σωματείων και με την παρουσία του ανεπανάληπτου φίλαθλου κοινού του Εθνικού οι φίλες διοικήσεις των δυο συλλόγων έχουν κάθε δικαίωμα να συζητούν, να ανταλλάσουν απόψεις και να σκέπτονται για το καλύτερο των δυο ομάδων δηλαδή μια ουσιαστική συμπόρευση.
Μέσα από ανιδιοτελή διάθεση και πρόθεση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα μιας πιο στενής συνεργασίας, ιδέα που κυοφορήθηκε πιο σοβαρά μετά από την συγκατάθεση και συναίνεση του μεγαλομετόχου μας κυρίου Βίκτωρα Ρέστη που εγγυήθηκε την οικονομική συνεισφορά και ασφάλεια στο εγχείρημα μας.
Απαράβατος όμως όρος ήταν η συμπόρευση μόνο με τον ΕΘΝΙΚΌ Ο.Φ.Π.Φ δηλαδή τον Ερασιτέχνη ΕΘΝΙΚΌ Πειραιώς. Παρόλη την αμέριστη συμπαράσταση και διάθεση του προέδρου του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΕΘΝΙΚΟΎ κυρίου Αλέξη Αγγελόπουλου και τις άμεσες ενέργειες που δρομολογήσαν οι δυο διοικήσεις παρουσιάσθηκαν τεράστια νομικά προβλήματα στα διαδικαστικά του ιστορικού γαλανόλευκου συλλόγου τα οποία δεν επιτρέπουν την υλοποίηση του παντρέματος στα χρονοδιαγράμματα που θα έδιναν την ευκαιρία στους καταταλαιπωρημένους φίλους του ιστορικού σωματείου να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες αναπτερώνοντας το καταρρακωμένο τους ηθικό από τις ατυχίες των τελευταίων ετών.
Δυστυχώς η υλοποίηση του εγχειρήματος της συμπόρευσης δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς και οι Γλυφαδιώτες φίλαθλοι είχαμε και έχουμε την διάθεση να πορευθούμε με το ιστορικό γαλανόλευκο σήμα στο μέρος της καρδιάς.
Αν οι συμπαίκτες μας του ΕΘΝΙΚΟΥ μπορούν να ξεπεράσουν τα διαδικαστικά που φρενάρουν το ιστορικό για μας εγχείρημα εμείς παραμένουμε παρόντες όχι για να ξεπουλήσουμε την ομάδα μας και τις αρχές μας αλλά να γίνουμε συνοδοιπόροι του ιστορικού πειραιώτικου οράματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: