Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΜΟΥΡΙΝΙΟ: «Δεν φοβάται η Τσέλσι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής της Ίντερ Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο. Ο Πορτογάλος που είδε την ομάδα του να ξεφεύγει εννέα πόντους από τη Γιουβέντους και οκτώ από τη Μίλαν που έχει και ματς λιγότερο, ανέφερε πως η Ίντερ έχει αποκτήσει προβάδισμα, όχι όμως τέτοιο για να είναι απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από τους παίκτες. Σκόραραν, έλεγξαν το παιχνίδι και στα 90 λεπτά και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά από τη Λάτσιο.Αυτοί ήταν τρεις σημαντικοί πόντοι σε μία αγωνιστική που η Γιουβέντους δεν πήρε κανέναν και η Μίλαν θα πρέπει να επισκεφτεί την έδρα της Φιορεντίνα. Αυτή τη στιγμή η Ίντερ είναι σε θέση ισχύος».

«Η Μίλαν, η Γιουβέντους και η Ρόμα μπορούν να ξαναμπούν στη μάχη για τον τίτλο. Οι «τζαλορόσι» είχαν μία εκπληκτική αντεπίθεση μερικά χρόνια πριν και για μισή ώρα ήταν πρωταθλητές, οπότε δεν μπορείς ποτέ να τους μην τους υπολογίζεις».
Ο Μουρίνιο μίλησε και για τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Τσέλσι, αλλά και για μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν στο παζάρι του Ιανουαρίου.

«Η Τσέλσι δεν φοβάται την Ίντερ. Δεν είναι στην κουλτούρα τους. Είναι μαζί για πέντε χρόνια και έχουν νοοτροπία νικητή απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο Ίσως να θεωρούν τους ευατούς τους άτυχους καθώς θα μπορούσαν να κληρωθούν με ευκολότερη ομάδα παρά την Ίντερ. Όμως δεν φοβούνται ποτέ».

«Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει συναντήσει σε όλη του τη ζωή. Θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία για εκείνον. Ο Μαντσίνι είναι ένας άξιος τεχνικός και έχει έναν πρόεδρο που ξοδεύει πάρα πολλά. Δεν βλέπω το λόγο για να μην είναι ευτυχισμένος στην Αγγλία»

«Όσον αφορά στις μεταγραφές δεν έχω ζητήσει επιθετικό. Έχω πει ότι, εάν είναι πιθανό έχει καλώς, διαφορετικά όχι. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι και πήρε επίσης σημαντικά χρήματα από την παραχώρηση του Ίμπρα. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες, γιατί θα έχουμε εκτός τον Ετό για έναν μήνα, με το Κόπα Άφρικα, μετά έχουμε τον Μιλίτο, τον Σουάζο και τον Μπαλοτέλι, ο οποίος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να πάρει κίτρινη κάρτα στο ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: