Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Κανώτας: «Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ για λίγους»

Κανώτας: «Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ για λίγους»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Μιλτιάδης Κανώτας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στα Τρίκαλα, στον αγώνα μπάσκετ του Δικεφάλου με αντίπαλο την τοπική ομάδα, που βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς με 80-78. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν και τα δακρυγόνα που έπεσαν, αλλά και στον πρόεδρο της θεσσαλικής ΚΑΕ, που έκανε προσβλητικές δηλώσεις για τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος κοιτάει μπροστά και προς τα… πάνω, και όχι προς τα… κάτω.
«Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ να είναι για λίγους. Χθες οι άνθρωποι των Τρικάλων είπαν στην τηλεόραση πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χτύπησαν τους αστυνομικούς με δακρυγόνα! Ο πρόεδρός τους είπε χθες πολλά και έκανε πολλά. Όλα ξεκίνησαν από τον μεταξύ μας αγώνα κυπέλλου, όταν δημιουργήθηκε ένταση στη φισούνα, γιατί ο Πάουελ των Τρικάλων είχε πετάξει μπουκάλι στις κερκίδες. Η ένταση δημιουργήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα και οι ίδιοι ήταν πρωτεργάτες. Αυτήν την ένταση ήθελαν να τη μεταφέρουν και στα Τρίκαλα» δήλωσε αρχικά ο κ. Κανώτας και συνέχισε: «Είχαμε πληροφορηθεί πως ο κ. Αγγέλου ζήτησε να μην έρθει κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι πολύ λογικό, γιατί δεν ήθελαν να έχει συμπαράσταση η ομάδα. Πίστευαν πως έτσι θα μπορούσαν να κερδίσουν. Άλλο τι κάνει κανείς για την ομάδα του και άλλο το τι πρέπει να γίνεται για να προάγεται το άθλημα. Δεν μπορεί να λέει ο πρόεδρος των Τρικάλων ότι έτσι πήγε το μπάσκετ πίσω. Όλοι ξέρουν ποιοι ήταν αυτοί που ταρακούνησαν το μπάσκετ στη Βόρεια Ελλάδα και το φέρανε ξανά μπροστά. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έφερε τους ευρωπαϊκούς τίτλους και έδωσε την ώθηση με αυτόν τον τρόπο και στις άλλες ομάδες να επιζητήσουν την ευρωπαϊκή διάκριση».

«Άφηναν μόνο τους γνωστούς τους να περνάνε»

Για τη μετακίνηση των φιλάθλων, ο πρόεδρος του Δικεφάλου επισήμανε: «Γνωρίζουμε πως απαγορεύεται η ομαδική μετακίνηση οπαδών. Πολλοί όμως είχαν τη διάθεση να δουν τον αγώνα και πήγαν μεμονωμένα από τις γύρω περιοχές, από τη Λάρισα, την Καλαμπάκα και από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι άνθρωποι των Τρικάλων έστησαν μπλόκα έξω από το γήπεδο και άφηναν να περνούν μόνο οι γνωστοί τους. Κοιτούσαν στα μπλόκα ποιος έχει ήδη εισιτήριο και από αυτούς που δεν είχαν, άφηναν να περνούν μόνο οι γνωστοί, λέγοντάς τους πως τα εκδοτήρια είναι μέσα. Ο πρόεδρος των Τρικάλων απαγόρευσε σε υπάλληλο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να μπει στο γήπεδο γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε πάνω ΠΑΟΚ! Κάναμε προσπάθεια για να τον βάλουμε στο γήπεδο, δεν ήταν δυνατό να μην μπει. Έπρεπε να πετάξουν δακρυγόνα για 50 ΠΑΟΚτσήδες που ήθελαν να μπουν στο γήπεδο; Τα αέρια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα παιδιά δεν μπορούσαν να παίξουν».

«Να έρθει ο κόσμος στο Παλατάκι»

Σε ερώτηση για το αν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προτίθεται να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια για τα συμβάντα, μετά την ανακοίνωση, ο κ. Κανώτας υπογράμμισε: «Τελείωσε. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Καλούμε τους οπαδούς μας την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου στις 19:00 σε έναν πολύ δυνατό αγώνα που θα έχουμε με τον Πανιώνιο, να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει ακόμη μία νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: