Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Γκέκας: «Πρόταση από ΠΑΟ, όχι από Ολυμπιακό»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φάνης Γκέκας που ευελπιστεί να βρει την... ησυχία του στη Χέρτα, μετά από δυόμιση σεζόν -όχι και τόσο... παραγωγικές- στη Λεβερκούζεν, αλλά και στην Πόρτσμουθ, αποκαλύπτει πως ποτέ δεν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό, ενώ αντίθετα, είχε από τον Παναθηναϊκό!

Παράλληλα, ο διεθνής φορ υμνεί τον Ότο Ρεχάγκελ και προτρέπει τους πάντες να ζητήσουν συγγνώμη από τον Γερμανό, ενώ «κατηγορεί» τον Ολυμπιακό και τις ελληνικές ομάδες που δεν δίνουν λεφτά για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά φέρνουν ξένους παίκτες!

«Έφυγα στο Πόρτσμουθ και έμεινα για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγώνων. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Θετικό ήταν ότι έκανα παιχνίδια με την εθνική ομάδα και έτσι δεν είχε τελείως απραξία. Όταν γύρισα στο Λεβερκούζεν δεν με αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Άλλα μου είχαν πει στην αρχή, άλλα έγιναν στη συνέχεια. Δεν έχω καταλάβει τους λόγους.

Μετά την προετοιμασία μού υποσχέθηκαν ότι θα έχω συμμετοχές. Δεν μου φέρθηκαν επαγγελματικά, πράγμα σπάνιο για γερμανική ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει. Καλό για όλους είναι που έφυγα, για να βρω κι εγώ την ησυχία μου», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Φάνης Γκέκας σχετικά με τα χρόνια που πέρασαν στη Λεβερκούζεν, αλλά και στην Πόρτσμουθ όπου πήγε δανεικός.

Για τις προτάσεις που είχε και τη μεταγραφή του στη Χέρτα επεσήμανε: «Υπήρξαν δύο τρεις ομάδες. Με ενδιαφέρει η προοπτική να αγωνιστώ στη Χέρτα. Θα πάρω λεπτά συμμετοχής ώστε να είμαι έτοιμος το καλοκαίρι για τους αγώνες της εθνικής ομάδας».

Σε ερώτηση αν υπήρξε πρόταση από τον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει επιστροφή για μένα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν ακουστεί πολλά, ότι δήθεν με έχει πλησιάσει ο Ολυμπιακός. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα γινόταν κάτι... Θέλω να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό όνειρο που ξεκίνησε στην Μπόχουμ. Από τη στιγμή που συζητάνε με τη μισή Ευρώπη και το δικό μου όνομα δεν ακούστηκε πουθενά, τι να πω! Έχουν κάνει σε άλλους προτάσεις... Εμένα όμως, δεν με προσέγγισε κανείς».

Για να εξηγήσει αφήνοντας αιχμές: «Ίσως να μην είχαν και την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν έναν Έλληνα τόσο. Δεν θέλουν να τα δώσουν, να το πω και διαφορετικά. Στην Ελλάδα επικρατεί ξενομανία. Δεν φαίνεται να υπάρχει φως για τη συνέχεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ξένοι έχουν ριζώσει και παίρνουν τα λεφτά».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως: «Είχα πρόταση από ομάδα στην Ελλάδα, δεν ήταν πάντως ο Ολυμπιακός» και παραδέχθηκε πως η... άλλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός: «Είναι εύκολο να το καταλάβεις (γέλια). Όταν πρέπει θα πω και λεπτομέρειες. Ήταν πολύ σοβαρή πρόταση, με καλούς οικονομικούς όρους. Η πρώτη κρούση έγινε πριν περίπου από έναν χρόνο από ανθρώπους στην Ελλάδα που λειτουργούν έμμεσα για λογαριασμό της ομάδας. Με πλησίασαν και με ρώτησαν για τις προθέσεις μου. Δεν έγινε κάτι περισσότερο, αλλά η επαφή υπάρχει».

Για να επισημάνει και πάλι, με δόση πικρίας: «Η μόνη ομάδα πάντως, και το ξεκαθαρίζω, που δεν με έχει πλησιάσει ποτέ από την Ελλάδα, είναι ο Ολυμπιακός».

Ερωτηθείς αν έφυγε με πικρία από τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Ό,τι έγινε έγινε. Ο Παναθηναϊκός δεν μου φέρθηκε σωστά. Τα αποτελέσματα και η πορεία έδειξαν ποιος έπραξε σωστά και ποιος λάθος».

Κεφάλαιο Ότο Ρεχάγκελ

«Όλη η Ελλάδα πρέπει να ευχαριστήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ρεχάγκελ για όσα έχει ακούσει. Αν γνωρίσει κάποιος από κοντά τον Γερμανό θα καταλάβει την ποιότητά του. Μας πήρε από τα αζήτητα και μας έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Με όσα άκουσε, το να μένει στην Ελλάδα δείχνει πως είναι ήρωας!», υπογράμμισε ο Φάνης Γκέκας.

Και προέβλεψε πως: «Όταν φύγει η Ελλάδα θα αρχίσει να καταρρέει ποδοσφαιρικά. Θα γυρίσουμε στην προ-Ρεχάγκελ εποχή. Εύχομαι να μείνει άλλα τέσσερα χρόνια γιατί κι εγώ τότε θα σταματήσω την καριέρα μου. Το ότι σπάσαμε τα κοντέρ οφείλεται στον Ρεχάγκελ. Είμαστε ευλογημένοι και πρέπει να το ζήσουμε».

Για να καταλήξει εν όψει Mundial: «Η εθνική είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου. Χάσαμε την αύρα πλέον του πρωταθλητή Ευρώπης. Είναι καλό για μας. Αν αναλογιστούμε πως τα πήγαμε στο Euro 2008, καλύτερα να μην μας δίνουν και πολλή σημασία. Η ομάδα είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρω πως θα παρουσιαστούμε το καλοκαίρι. Στην εθνική υπάρχει οικογενειακό κλίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: