Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Bundesliga: Επικίνδυνες αποστολές για τους πρωτοπόρους!!

Με μεγάλο ενδαιφέρον αναμένεται η 8η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, καθώςοι ισορροπίες στην κορυφή της βαθμολογίας μπορεί να αλλάξουν, με τις ομάδες που οδηγούν την κούρσα να δοκιμάζονται σε δυνατές έδρες.

Η εντυπωσιακή τις τελευταίες εβομάδες Μπάγερν Μονάχου φιλοξενείται από τη Χόφενχαϊμ και έχει δύο στόχους: Τη νίκη που θα τη διατηρήσει μόνη πρώτη, αλλά και το αμυντικό ρεκόρ που θα... χρεωθεί στον Μάνουελ Νόιερ. Ο 25χρονος έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για 928 λεπτά και στοχεύει στο να ξεπεράσει τα 1000 και να μπει σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ παικτών.

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία, διεξάγεται το βράδυ της Παρασκευής, με τη θετική μέχρι στιγμής Στουτγκάρδη να ταξιδεύει στη Ρηνανία για να αντιμετωπίσει την τοπική Καϊζερσλάουτερν που χρειάζεται βαθμούς και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της στη δύσκολη μάχη για την παραμονή.

Το Σάββατο διεξάγεται το «κυρίως πιάτο» της αγωνιστικής, όπου εκτός της Μπάγερν που αναφέραμε πιο πάνω, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αναζητήσει μια εύκολη νίκη με βαθμολογικά και ψυχολιγικά οφέλη κόντρα στην ουραγό Άουγκσμπουργκ, την ώρα που Νυρεμβέργη και Μάιντζ θέλουν βαθμό ή βαθμούς στο μεταξύ τους ματς προκειμένου να μείνουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο Λεβερκούζεν έχει ντέρμπι, καθώς η Μπάγερ υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ, που δεν έχει πείσει με τις φετινές της εμφανίσεις, ενώ Χέρτα και Κολονία θέλουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις με νίκη στην μεταξύ τους αναμέτρτηση. Το Σάββατο διεξάγεται και το Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ, με τους φιλοξενούμενους που είναι η ευχάριστη μέχρι στιγμής έκπληξη να έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα μιας ομάδας που «καίγεται» για βαθμούς.

Την Κυριακή διεξάγονται ακόμα δύο αναμετρήσεις που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η 2η της βαθμολογίας Βέρντερ Βρέμης δοκιμάζεται στην έδρα του θετικού Ανόβερου, ενώ στο τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής, η Σάλκε πάει στην έδρα του προτελευταίου Αμβούργου που θα μπει σε περιπέτειες αν χάσει και αυτή τη φορά (έχει ήδη 5 ήττες).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/9

Καϊζερσλάουτερν-Στουτγκάρδη (21:30)

Σάββατο 24/9 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ
Νυρεμβέργη-Μάιντς
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου
Χέρτα-Κολονία (19:30)

Κυριακή 25/9

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: