Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Όνειρό μου το καθαρό ποδόσφαιρο...»

Ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καλείται ως μάρτυρας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, τόνισε πως πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι για να... καθαρίσει το ποδόσφαιρο, ενώ υποστήριξε πως το κατηγορητήριο για τον ΟΦΗ δεν σημαίνει τίποτα...
«Όνειρό μου το καθαρό ποδόσφαιρο...»
Αναλυτικά, ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στον Athletic Radio 104,2:
Για την δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του ΟΦΗ: «Η δίωξη είναι νομικά ορθή, από την στιγμή που αναφέρονται στις συνομιλίες της ΕΥΠ ότι δόθηκαν χρήματα από τον Ηρακλή Νύκταρη στον Τσακογιάννη για να στηθεί το παιχνίδι. Όμως το κατηγορητήριο δεν σημαίνει τίποτα για την υπόθεση. Η δίωξη στοιχειοθετείται, όμως δεν αποδεικνύεται».
Για την δική του παρουσία: «Εξέφρασα τις απόψεις μου για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και αρμόδιο για να απαντήσει τι θα συμβεί είναι το δικαστήριο. Αυτό θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει φέρει η διοίκηση του ΟΦΗ και εφόσον αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το Νύκταρη, τότε τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα για την έκβαση της υπόθεσης».
Για την σχέση του Ηρακλή Νύκταρη: «Είναι λίγο ευφάνταστος ο κύριος Νύκταρης όμως δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά και το περιβάλλον του ΟΦΗ. Είναι Ομιλήτης ο Νύκταρης, όμως από εκεί και πέρα τι είναι το ξέρετε εσείς».
Για την υπερασπιστική γραμμή του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είχε εκλεκτούς συναδέλφους, έκαναν το καλύτερο για την ομάδα, όμως το τι δέχεται το δικαστήριο θα κριθεί από το δικαστήριο».
Για τον ΟΦΗ: «Έχω πει κατ' επανάληψη ότι αν υπήρχε κλειστό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν ομάδες όπως η Παναχαϊκή, η Λάρισα και ο ΟΦΗ. Δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος στην ομάδα και ο δήμαρχος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που ο ΟΦΗ δικαιώθηκε από μια επίπονη διαδικασία, όπως είναι η αδειοδότηση. Εκείνο που μένει είναι να γίνει σωστή επιλογή παικτών και σωστή οικονομική διαχείριση ώστε να υπάρξει και μια αξιόμαχη ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ σαν ποδοσφαιρική δύναμη δεν είναι αυτό που επιβάλει το όνομα και η ιστορία του. Ίσως γίνει στο μέλλον, με καλές επιλογές και σωστό νοικοκυριό».
Για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Οι αθλητικοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι γνωρίζω το παρασκήνιο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και από την στιγμή που πίστευαν ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες, κάλεσαν εμένα και κάποιους άλλους ανθρώπους. Το όνειρό μου ήταν να υπάρχει πάντα καθαρό ποδόσφαιρο και η πεποίθησή μου είναι ότι πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή δουλειά, ώστε να το ποδόσφαιρο να «καθαρίσει». Εκείνο που με στενοχωρεί εμένα είναι ότι δεν έρχεται κανένας ως μάρτυρας για να βοηθήσει τους δικαστές. Αυτό σημαίνει πως είτε φοβούνται, είτε θέλουν να τα έχουν καλά με όλους».
Για την δίωξη εις βάρος του Νίκου Μαχλά: «Είναι εντελώς διαφορετικό να λες κάτι σαν Μαχλάς και Κουράκης και διαφορετικό να το λες σαν Τσακογιάννης και Μπέος. Η δίωξη του Μαχλά συνεπάγεται με αυτήν του ΟΦΗ. Κανένας δεν καταλόγισε ευθύνες στο Νίκο Μαχλά. Εγώ προσωπικά εξάντλησα το καθήκον μου ως μάρτυρας και είπα αυτά που πίστευα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: