Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οδηγός το "νεκρό" εικοσάλεπτο!!

Τι κρατάει ο ΠΑΟΚ από τη "μάχη" στο Καζάν; Ασφαλώς, το "χρυσό" βαθμό. Επίσης, το γεγονός ότι σημείωσε πάλι δύο γκολ. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να κρατήσει το μπλακ άουτ στην αρχή του β' ημιχρόνου! Γράφει ο Ευγένης Δαδαλιάρας.

Οδηγός το "νεκρό" εικοσάλεπτο
Καλά, μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όπως αυτό που πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Καζάν απέναντι στην Ρουμπίν, που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, είναι δυνατόν να κάθεται κάποιος και να ψάχνει να βρει ψεγάδια; Μα, από τη στιγμή που δεν μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά για σειρά αγώνων, κι από τη στιγμή που η σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη τώρα αρχίζει να ζεσταίνεται, ακριβώς τα λάθη είναι που πρέπει να αναζητεί κάποιος, αν δεν θέλει την πρόσκαιρη επιτυχία, αλλά τη... διαχρονική.
Στο παιχνίδι με τη Ρουμπίν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα, αλλά πολύ σοβαρό λάθος. Ποιο είναι αυτό; Ότι... ξεχάστηκε στα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν βγήκε καν να παίξει στα πρώτα είκοσι λεπτά και χρειάστηκε να σκοράρει δύο φορές η Ρουμπίν για να ξυπνήσουν οι "ασπρόμαυροι", να θυμηθούν ότι υπάρχουν και ότι είναι καλοί στον επιθετικό τομέα και μπορούν να κάνουν ξανά τη ζημιά.
Ο "Δικέφαλος" -κι αυτό είναι το ανησυχητικό- κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές στη σειρά. Το έκανε κόντρα στην ΑΕΚ και το επανέλαβε απέναντι στη Ρουμπίν. Απέναντι στην "Ένωση" επαναπαύτηκε στο ευρύ 3-0 και βγήκε χαλαρός στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έπρεπε, γιατί όσο κακός κι αν είναι αντίπαλος, ποτέ δεν ξέρεις.
Στο παιχνίδι με την Ρουμπίν, θεώρησαν (;) οι "ασπρόμαυροι" ότι έχουν το πάνω χέρι και... αφαιρέθηκαν, όπως δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης μετά το τέλος του αγώνα. Μα, γίνονται αυτά; Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βγει δυνατός από τα αποδυτήρια, να πιέσει την Ρουμπίν, να προσπαθήσει να χτυπήσει ξανά στην επίθεση και να φορτώσει εξ ολοκλήρου με άγχος τον αντίπαλο.
Από όλα τα παραπάνω, δεν έγινε τίποτε. Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο σαν υπνωτισμένος, φανερά... έτοιμος να πάθει μπλακ άουτ, όπως κι έπαθε, και... νάσου η Ρουμπίν στο +1 γκολ, με τους "ασπρόμαυρους" πλέον να κυνηγούν στο σκορ.
Το τρις εξαμαρτείν...     
Ο "Δικέφαλος" τέτοια παιχνίδια αναμένεται να έχει πολλά αυτή τη σεζόν. Από τη στιγμή που έχει "ανοίξει" επιθετικά, είναι πιθανό να φτάσει πολλές φορές να πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ του και με τον αντίπαλο να μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει. Δεν σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι όπως αυτό με την ΑΕΚ κι αυτό... ξεκαθαρίστηκε -οριστικά θέλουμε να πιστεύουμε- στο Καζάν.
Συμπερασματικά, ο "Δικέφαλος" υπέπεσε δις σε παρόμοιο σφάλμα και το πλήρωσε εν μέρει τη δεύτερη. Αν το κάνει και τρίτη φορά, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Γι' αυτό καλό είναι να αλλάξει άμεσα αυτή η νοοτροπία και να υπάρχει συγκέντρωση σε όλο το ενενηντάλεπτο. Αλίμονο, έντεκα παίζουν από τη μία, έντεκα κι από την άλλη κι ευκαιρίες χαμένες δεν θέλει να αφήνει κανείς.
Χαρακτήρα (και) στο Καραϊσκάκη
Η αναμέτρηση με τη Ρουμπίν ανήκει στο παρελθόν. Μπροστά για τον ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο -από όλες τις απόψεις- ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο Καζάν, ο "Δικέφαλος", αφού πρώτα πήγε να γίνει αυτόχειρας, στη συνέχεια έδειξε χαρακτήρα και παραλίγο να κλέψει ακόμη και το τρίποντο. Τον ίδιο χαρακτήρα πρέπει να δείξει και στο Καραϊσκάκη, αν θέλει να έχει ελπίδες για το μεγάλο άλμα.
Για να δείξει χαρακτήρα η ομάδα, όμως, πρώτα από όλα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα οι παίκτες. Να βγάλουν τον εγωισμό τους στο τερέν. Είναι ενοχλημένος ο Πάμπλο Γκαρσία που τον άφησε ο Μπόλονι εκτός αποστολής; Ιδού το πεδίο να βγάλει την (καλώς εννοούμενη) οργή του και να δείξει στον κόουτς ότι πρέπει να παίζει βρέξει χιονίσει. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Οι μεγάλες ομάδες γίνονται πραγματικά μεγάλες μέσα από σπουδαία παιχνίδια. Κι αυτό που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, είναι ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο "Δικέφαλος" έχει πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του, κόβοντας, παράλληλα, τα φτερά του αντιπάλου του. Μπορεί; Η απάντηση την προσεχή Κυριακή...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: