Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κωφίδης: «Σάπιο το ελληνικό ποδόσφαιρο»!!

Αγανακτισμένος από τον υποβιβασμό του Ηρακλή στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά και από όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα ο Σάββας Κωφίδης.

Ο πρώην τεχνικός του «Γηραιού» μίλησε για απάθεια την Πολιτεία, τους διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών, καθώς και από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal:

«Αυτή τη σαπίλα και τη δυσωδία του ποδοσφαίρου, που είναι ανυπόφορη να την αντέξει κανείς, τελικά την αντέχουν περισσότεροι απ’όσο νόμιζα. Γι’ αυτό και σιωπούν. Για παράδειγμα οι πολιτικοί. Παρακολουθούν αυτήν την ιστορία άβουλοι, απαθείς. Ακόμη και οι ίδιες ομάδες παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν. Βλέπουν όλα όσα συμβαίνουν, παρ’όλα αυτά σιωπούν και συμμετέχουν σ’αυτό το πρωτάθλημα. Για ποιον λόγο; Δεν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου; Διότι με τη στάση τους δείχνουν πως όχι μόνο δεν τους ενοχλεί αυτό το πρωτάθλημα, αλλά το υποστηρίζουν κιόλας. Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών που είναι; Σιωπά. Ο Τύπος το ίδιο. Γιατί; Δεν τους ενδιαφέρει; Εμένα αυτή η απέραντη σιωπή με ενοχλεί αφάνταστα.

Όλοι αυτοί που θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου μιλούν για δικαιοσύνη. Για ποια δικαιοσύνη μιλούν; Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι σ’αυτήν τη χώρα που αρχίζει να επικρατεί ο φασισμός και το κράτος εφαρμόζει τρομοκρατικούς νόμους για να επιβληθεί, υπάρχει και η δικτατορία του ποδοσφαίρου. Του αποφασίζω και διατάζω. Γι΄αυτό και το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα πίσω».

Αναφερόμενος στα λάθη της διοίκησης του Ηρακλή, διευκρίνισε: 

«Ασφαλώς και ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι το δικαίωμα γι’αυτό που περνά σήμερα ο σύλλογος το έδωσαν πρώτοι από όλους αυτοί που διοίκησαν την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια. Θέλει χρόνια να συνέλθεις μετά από μια πτώση στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και επιπλέον πρέπει να υπάρχει μια βάση. Αυτήν τη στιγμή στον Ηρακλή τα πάντα αιωρούνται, διοίκηση δεν υπάρχει, γι’αυτό και φτάσαμε μέχρι εδώ. Είναι δεδομένη η επιθυμία μου να κάνει ο σύλλογος ένα νέο ξεκίνημα και να επανέλθει σύντομα στη μεγάλη κατηγορία. Αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Ίσως το μόνο που με κάνει να αισιοδοξώ είναι η ιστορία του Ηρακλή και φυσικά ο κόσμος που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να κρατήσει όρθια την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: