Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σαργκάνης: «Δεν φταίει ο Κοστάντσο»

Στην κακοτυχία που ακολουθεί τον Φράνκο Κοστάντσο στάθηκε ο Νίκος Σαργκάνης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πήρε το μέρος του Αργεντινου γκολκίπερ και εξήγησε πως... «Δεν έχει καθόλου τύχη αυτός ο τερματοφύλακας. Δεν είναι κακές οι τοποθετήσεις του».


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Σαργκάνης: 

Για το αν έχουν δίκιο όσοι καταφέρονται κατά Κοστάντσο: 
«Είναι μια πονεμένη ιστορία. Έγινε το διεθνές σεμινάριο τερματοφυλάκων πριν 20 μέρες στο Βέλγιο. Η UEFA είχε καλέσει ανθρώπους από όλες τις χώρες και ο προβληματισμός είναι για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα. Ορισμένοι κατέληξαν ότι φταίνε οι μπάλες που έχουν αλλάξει. Έχουν το ίδιο βάρος, αλλά είναι από άλλο υλικό και έχουν μεγαλύτερη αστάθεια. Ένα μέτριο σουτ φεύγει με μεγαλύτερη ταχύτητα με τις σημερινές μπάλες.

Εμείς είπαμε ότι ο τρόπος προπόνησης πρέπει να είναι πιο ρεαλιστικός. Ότι πρέπει να γίνεται γύρω από τα γκολπόστ και πάνω σε ό,τι χρειάζεται ο τερματοφύλακας. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν σουτ από τη μία γωνία στην άλλη. Αν και ήταν υπερβολικό να στη στέλνει από το ένα γάμα στο άλλο, επειδή είναι κακό για τη φυσική κατάσταση, αφού δεν βοηθάνε τα πεσίματα. Αλλά είναι στο θέμα του αγώνα και αυτός ήταν ο προβληματισμός, ότι πρέπει να γίνεται σε συνθήκες αγώνα η προπόνηση. Ναι μετράνε η φυσική κατάσταση και η σωματική, το ύψος, τα σωματικά προσόντα που διαθέτει, αλλά η προπόνηση πρέπει να γίνεται κάτω από τα γκολπόστ. Να δει πως θα αντιμετωπίσει το σουτ, τη σέντρα, την κόντρα κλπ».

Για το αν ήταν καλή η επιλογή του Αργεντινού πορτιέρο: 
«Όσον αφορά τον Κοστάντσο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να είχε έναν πιο τυχερό τερματοφύλακα. Αυτό δεν το έχει ο Κοστάντσο, την τύχη. Από όπου σουτάρουν πάει μέσα. Στην τρύπα που θα βρει πάει η μπάλα. Και το γκολ με την Ξάνθη το τρώει στην κλειστή. Πλασάρει ο παίκτης της Άρσεναλ και πάει δίπλα από το πόδι. Δεν έχει καθόλου τύχη αυτός ο τερματοφύλακας. Δεν είναι κακές οι τοποθετήσεις του. Αυτόν τον είχαν παρακολουθήσει στον Ολυμπιακό πριν τον πάρουν, δεν ήρθε αυτός και είπα τα πιάνω όλα. Αυτός που τον παρακολούθησε και το αποτέλεσμα που έβγαλε για το αν κάνει στον Ολυμπιακό έχει σημασία».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: 
«Εκεί είναι θέμα του προπονητή να επισημάνει που υστερεί και εκεί να δουλεύει. Πρέπει να μπαίνει σε εξειδικευμένη προπόνηση για μία-μιάμιση ώρα. Πολλές φορές όμως, αν ήταν στον ΟΦΗ ο οποίος θα είχε μεγαλύτερη πίεση και θα έπιανε πέντε και θα έτρωγε 2-3 γκολ θα έλεγες λογικό. Εδώ πρέπει να τα πιάσει. Είναι αλλιώς στον Ολυμπιακό. Είχαμε έναν Νικοπολίδη που έπιανε τα πάντα. Είναι άτυχος και που διαδέχεται τον Νικοπολίδη.

Για το αν μπορεί να τονωθεί η ψυχολογία του: 
«Η ψυχολογία του κάθε παίκτη διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα και την απόδοσή του. Είναι ατομικό θέμα. Πρέπει να τον πιάσεις να τους πεις είσαι καλός, είσαι το ένα, είσαι το άλλο. Πρέπει να τον κάνεις να πιάνει τα πάντα στην προπόνηση για να κατέβει και να κάνε ό,τι καλύτερο στο ματς. Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν φταίει ο Κοστάντσο, έτσι λειτουργούσε. Στην Ελβετία ήταν λιγότερη η πίεση, τα αποτελέσματα ήταν 3-2, 4-1 και πολλά γκολ Εδώ έχει έρθει στον πρωταθλητή Ελλάδος και παίζει Champions League, είναι διαφορετικά τα πράγματα.





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: