Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

O καιρός του Κλάους!

Στέφανος Αθανασιάδης. Από χίλια κύματα έχει περάσει, αν και μόλις 22 ετών, μέχρι να αρχίσει να γεύεται την αναγνώριση που του αξίζει. Στην Τούμπα πίνουν πλέον νερό στο όνομά του.
O καιρός του Κλάους!
Μιλάνε για τον χαρακτήρα του, για την τρομερή αίσθηση στο γκολ, για το ψυχωμένο παιχνίδι του. Δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι τα πράγματα για αυτόν τον αδικημένο -ως τώρα τουλάχιστον- παίκτη.
Ο Αθανασιάδης πριν καν γίνει 10 ετών είχε δείξει ότι είναι ταλέντο. Γράφτηκε στον ΠΑΟΚ, άρχισε να ψάχνει κάποια στιγμή την τύχη του στην Ιταλία και την Γερμανία και γενικά δεν καθόταν σε χλωρό κλαρί.
Μπαίνοντας στην εφηβεία και σαν μέλος των "μικρών" του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πυροβολεί τα αντίπαλα δίχτυα. Όταν μεταπήδησε, όμως, κάποια στιγμή στην α’ ομάδα, ο Σάντος δεν φάνηκε να τον πολυπιστεύει. Στην αρχή τουλάχιστον. Ο Δικέφαλος, άλλωστε, είχε τον έμπειρο φορ Μουσλίμοβιτς, όπως κι άλλους καταξιωμένους παίκτες. Ο Αθανασιάδης έπρεπε να περιμένει την σειρά του.
Πάντως πήρε κάποιες -ελάχιστες- ευκαιρίες, τις άρπαξε από τα μαλλιά, όμως εν τέλει δόθηκε δανεικός στον Πανσερραϊκό στον Β’ εθνική. Στην επιστροφή του πάλι τα βρήκε μπαστούνια, αλλά ο Χάβος ξεκίνησε να τον χρησιμοποιεί περισσότερο. Και ο Αθανασιάδης, ακόμα κι όταν έμπαινε αλλαγή για λίγα λεπτά, τα γκολάκια του τα έβαζε.
Του Μπόλονι το μάτι "κόβει". Και αμέσως είδε φλέβα χρυσού. Τον έκανε βασικό αμέσως και ο Αθανασιάδης δίνει στην επίθεση του ΠΑΟΚ αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια. Κινητικότητα και μαχητικότητα. Μέσα στην περιοχή, άλλωστε, ξέρει να τοποθετείται, έχει μοναδική αίσθηση του γκολ, προπονείται σκληρά κι έχει άψογο χαρακτήρα, απ’ ό,τι λένε στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.
Και πώς τα φέρνει καμία φορά έτσι η συγκυρία; Ο Σάντος τον κάλεσε στην Εθνική! Και πράγματι ο Αθανασιάδης είναι από τους παίκτες που ξέρουν να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά. Δεν την φοβάται την μεγάλη φάση, όπως τουλάχιστον έχει δείξει μέχρι τώρα.
Και μήπως τελικά ο ΠΑΟΚ μελλοντικά "κερδίσει" ακόμα περισσότερα από τον Κλάους. Γιατί, δηλαδή, να μην ενδιαφερθεί κάποιος σύλλογος από το εξωτερικό; Όλοι, άλλωστε, θέλουν έναν καλό νεαρό γκολτζή στο ρόστερ τους. Και τον χρυσοπληρώνουν, μάλιστα.
Αν, λοιπόν, ο Αθανασιάδης συνεχίζει να τα δίνει όλα στις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά και να διατηρεί χαμηλό προφίλ, τότε ο χρόνος θα δουλέψει για πάρτη του. Το ένστικτο του γκολ, άλλωστε, είτε το έχεις, είτε δεν το έχεις. Και ο Κλάους το διαθέτει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: