Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μάγκας ο Μπόλονι!!

Διαβάστε στο άρθρο του Σάκη Γκίνα, γιατί ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή στην Ελλάδα και πως οι Ζαγοράκης, Βρύζας κατάφεραν παρά την οικονομική κρίση να κάνουν τις σωστές επιλογές.
Μάγκας ο Μπόλονι
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τελικά είναι μάγκας. Ο Λάζλο Μπόλονι έκανε ομάδα πραγματική, που δεν στηρίζεται στα ονόματα, τύπου Γκαρσία ή Σαλπιγγίδη, αλλά στην πειθαρχία και στο σύνολο. Επιβεβαίωσε και το βιογραφικό του με το... καλημέρα, αναδεικνύοντας νέους παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης και ο Μπαλάφας, ενώ καθιερώνει και τον Γεωργιάδη. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας πέτυχαν διάνα με την επιλογή του.
Αποθέωση της καλοδουλεμένης ομάδας που έχει φτιάξει ο Μπόλονι ήταν και τα δυο γκολ. Σε αντίθεση με τα τυχερά γκολ των Ρώσων, προήλθαν από καταπληκτικές ομαδικές προσπάθειες. Στο πρώτο γκολ συνδυάστηκαν άψογα οι Ετό, Φωτάκης,, Γεωργιάδης με τελικό αποδέκτη τον σκόρερ Αθανασιάδη και στο δεύτερο συνδυάστηκαν οι Ίβιτς, Ετό, με τελικό αποδέκτη τον σκόρερ Φωτάκη.
Ήταν δυο γκολ για σεμινάριο. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτά τα δυο γκολ ήταν και οι κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς. Οι Ετό και Γεωργιάδης έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι, κλέβοντας την παράσταση από τους Λίνο και Βιερίνια αυτή την φορά. Ο ακούραστος Φωτάκης έκανε τα πάντα. Έκοβε, δημιουργούσε, πάγωνε το παιχνίδι και σκόραρε κιόλας, ενώ η 20λεπτη συμμετοχή του ποιοτικού και έμπειρου Ίβιτς άλλαξε καταλυτικά τις ισορροπίες στο κέντρο υπέρ του ΠΑΟΚ, μεταφέροντας το ματς σταδιακά προς την περιοχή των Ρώσων. Βέβαια, ο Μπόλονι βρήκε μαγιά από τον Σάντος πάνω στην οποία πάτησε και δούλεψε, αλλά η δική του πινελιά είναι ήδη έντονη στην ομάδα.
Μια απτή απόδειξη είναι αναμφίβολα και ο Κλάους Αθανασιάδης. Αποτελεί ειδοποιό διαφορά της ομάδας του Μπόλονι σε σχέση με το παρελθόν. Είναι πλέον πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Αθώο βλέμμα, baby face και φονικό ένστικτο σκόρερ. Συν του ότι είναι νέος, Έλληνας, ΠΑΟΚτσάκι, διεθνής και προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας. Θα αφήσει εποχή.
Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ διαθέτει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην χώρα από Έλληνες επιθετικούς. Οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Γεωργιάδης είναι σημαντικά στελέχη της Εθνικής ομάδας. Αποδείχτηκε ότι είχαν πολύ δίκιο που αποφάσισαν το καλοκαίρι οι Ζαγοράκης και Βρύζας ότι δεν χρειάζεται σέντερ φορ που θα υπερκαλύπτει τον Κλάους, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα.
Χώμα… ήταν στο Καζάν ο Βιερίνια και ο Λίνο. Ανύπαρκτος ο Λαζάρ, τραυματίστηκαν και έγιναν αναγκαστικές αλλαγές στο πιο κρίσιμο σημείο αγώνα οι Κοντρέρας, Αρίας. Και τι έγινε; Ο Μπαλάφας μια χαρά κάλυψε το κενό του Αρίας, δίνοντας και ύψος στην ομάδα, ο Τσιρίλο επίσης, ενώ ο Ίβιτς μπήκε και άλλαξε την ροή του αγώνα. Αυτό θα πει ομάδα. Ακόμα και όταν τα ατού της δεν «τραβάνε» παίζει με την ίδια αποδοτικότητα.
Όπως έκανε ο ΠΑΟΚ στο Καζάν. Στα ίσα και παλικαρίσια αντιμετώπισε μια πάμπλουτη ομάδα πάρα πολλών εκατ. ευρώ και αδίκως δεν την κέρδισε. Διότι στα 65 λεπτά του αγώνα ήταν πολύ καλύτερος της Ρούμπιν. Πιο γρήγορος, πιο αποφασιστικός, με παίκτες που ήξεραν τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και τους ευνοούσε προκλητικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Έτσι παρότι θεωρείται επιτυχία η ισοπαλία είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, αφού αν και φιλοξενούμενος, στο τελευταίο 20λεπτο απείλησε τους Ρώσους θανάσιμα και δεν απειλήθηκε καθόλου. Και επαναλαμβάνω, ότι αντιμετώπισε μια ομάδα η οποία αγοράζει παίκτες των τριών εκατομμυρίων ευρώ για πλάκα.
Ακόμα και εκείνο το «μπλακ άουτ» απόδοσης στο πρώτο 25λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δικαιολογείται από την δυναμικότητα του αντιπάλου, ο οποίος θεωρείται μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ρωσίας. Δεν έφταιγε καμία απουσία του Γκαρσία. Έπαιζε στην έδρα της η Ρούμπιν, είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν λογικό ότι θα πίεζε κάποια στιγμή.
Την ώρα της Ρωσικής πίεσης ο Κρέσιτς ήταν… δόκτορ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ. Σε άλλο ένα ματς έκανε σωτήριες επεμβάσεις, αλλά δεν έβγαινε με τίποτα από την εστία του, μετατρέποντας, έτσι, κάθε σέντρα στην περιοχή του, με σκηνή θρίλερ για τον ΠΑΟΚ. Τον πήραν χαμπάρι και οι Ρώσοι και έπαιζαν συνέχεια με ψηλές μπαλιές. Στο πρώτο γκολ παιζόταν επί ώρα η μπάλα ψηλά μέσα στην περιοχή του και παρακολουθούσε αμέτοχος την εξέλιξη της φάσης μέχρι να έρθει το μοιραίο. Έχει πολλά προσόντα ο Κροάτης, αλλά απαιτείται η βελτίωσή του στον καθοριστικό τομέα των εξόδων, που κρίνουν πολλά παιχνίδια.
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον αρχικό του στόχο στο Καζάν και απέδειξε πως είναι ανταγωνιστικός και στην Ευρώπη, παραμένοντας επί ένα χρόνο αήττητος (τελευταία ήττα στο Βιγιαρεάλ πέρυσι τον Οκτώβριο). Είναι φανερό ότι η ομάδα του Μπόλονι έχει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση να επαναλάβει την περσινή επιτυχία πρόκρισής της στους 32 του θεσμού.
ΥΓ: Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Στέλιου Μαλεζά, ο οποίος όντας μεστός ήταν απίστευτα αποτελεσματικός.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: