Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πάτερ Νικόλαε, Αγγελος είναι μόνο ΕΝΑΣ!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον σπουδαίο προπονητή των «ειδικών» αποστολών Αγγελο Αναστασιάδη που θα ήταν ιδανικός τώρα για την ΑΕΚ.
Πάτερ Νικόλαε, Αγγελος είναι μόνο ΕΝΑΣ!
Από τη μια πλευρά η τσεκαρισμένη πληροφορία για τις προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ (Αδαμίδη) με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Από την άλλη η επίσης τσεκαρισμένη πληροφορία για τα τρία ραντεβού του προέδρου της ΑΕΚ (Αδαμίδη) με τον Νίκο Κωστένογλου.
Και στη μέση από το... γύρω γύρω όλοι ο Χιμένεθ με τη θηλιά της αποζημίωσής του. Αντε να βγάλεις άκρη με αυτό το σκορποχώρι, έτσι όπως το κατάντησαν οι α-μέτοχοι και οι άσχετοι. Αυτοί που φέρνουν Ουρουγουανορωσοσερβοελβετούς «επενδυτές» δήθεν να σώσουν την ΑΕΚ!
Το πρόβλημα δεν ήταν η πρόσληψη του Χιμένεθ. Καλά έπραξε τότε ο Αδαμίδης και πήρε έναν προπονητή από το ισπανικό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα, επίσης, δεν ήταν ότι τον στήριξε μετά την 6άρα από τον Ολυμπιακό. Κι εκεί ορθά ενήργησαν, καθώς για να κριθεί ένας κόουτς θα πρέπει τουλάχιστον να έχει δουλέψει τη «δική» του ομάδα στην προετοιμασία.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός της αποψίλωσης του ρόστερ (η απόκτηση του Γκουντγιόνσεν δεν το έσωσε) που ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ο Χιμένεθ (αλλιώς ας είχε παραιτηθεί) και της αδυναμίας του -όπως αποδείχθηκε- να φτιάξει με τους υπάρχοντες ένα σύνολο το οποίο να λειτουργεί με αγωνιστική αξιοπρέπεια.
Όχι να διασύρεται από κάποια Στουρμ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ούτε κατάλαβε ποτέ τι σύστημα ήθελε να δουλέψει ούτε σε ποιους θα το στήριζε ούτε (κυρίως) πως η δουλειά του είναι ΜΕΣΑ στο γήπεδο και όχι μπροστά από τα μικρόφωνα να λέει αμπελοφιλοσοφίες και διαρκώς να αποδεικνύεται αποτυχημένος πολιτικάντης.
Ορθά, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να διώξει ΤΩΡΑ τον Χιμένεθ, αρκεί να βρει να του δώσει την αποζημίωση. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ξανά θα αποφασίσουν για τον επόμενο προπονητή άνθρωποι που έχουν δώσει αποτυχημένες εξετάσεις.
Ο Αδαμίδης έχει πάρει σβάρνα τα τηλέφωνα και τις ρούγες, μιλώντας με δύο τεχνικούς οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και μόνο κοινό ότι είναι βαθιά θρησκευόμενοι. Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στη ζυγαριά ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Νίκο Κωστένογλου; Πώς «δένει» η ποδοσφαιρική τους φιλοσοφία; Από πού προέκυψε κάτι τέτοιο στο μυαλό του Αδαμίδη;
Κάθε σώφρων άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα εκτιμούσε πως ΑΥΤΗΝ την ώρα η επιλογή Αναστασιάδη θα ήταν για την Ενωση η πλέον κατάλληλη. Προπονητής «ειδικών αποστολών», που δεν κωλώνει πουθενά, έχει προσωπικότητα, κερδίζει τα αποδυτήρια, τα κλείνει με στεγανά και ΔΟΥΛΕΥΕΙ με ευλαβική προσήλωση.
Μπορεί να πάρει το 101% των παικτών που θα παίζουν ΚΑΙ γι' αυτόν. Μπορεί να συσπειρώσει και να δώσει «ελληνικό εγωισμό» στα αποδυτήρια που καιρό τώρα (και πριν από τον Χιμένεθ) ήταν παιδική χαρά διαφόρων... εθνικοτήτων.
Ο Αναστασιάδης εμπνέει τους παίκτες και μπαίνει πάντα πρώτος μπροστά στα δύσκολα. Δεν γουστάρει και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και προτιμά να αδικεί τον εαυτό του παρά να παραβεί τις αρχές του. Εχει όμως δύο... ελαττώματα η περίπτωσή του. Ο Αγγελος μιλάει και συνεννοείται ποδοσφαιρικά. Στην ΑΕΚ με ποιον θα το κάνει; Με τον Αδαμίδη; Χλωμό. Καλά που είναι ακόμη στην ομάδα ο Βασίλης Δημητριάδης.
Το δεύτερο; Δεν είναι... κομμάτι από το σώμα του συλλόγου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η εξέδρα στην (ακέφαλη) ΑΕΚ κάνει κουμάντο όποτε γουστάρει. Κι όταν... δεν γουστάρει κάποιον, τα τινάζει όλα στον αέρα. Ο Αγγελος δεν είναι Χιμένεθ να εμφανίζεται με μπλούζα της Original. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ποια είναι η ομάδα της καρδιάς του, αλλά ΟΛΗ η Ελλάδα ξέρει επίσης πως όπου κι αν δούλεψε (Παναθηναϊκό, Ηρακλή), έδωσε την ψυχή του ως προπονητής.
Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που επίσης έχει κερδίσει τον σεβασμό για τον χαρακτήρα του, μόνο που άποψή μου είναι ότι προπονητικά απέχει πολύ από τον Αναστασιάδη.
Ο Κωστένογλου μπορεί να αποτελέσει τον «συμβιβασμό» του Αδαμίδη με την εξέδρα, η οποία νιώθει τον κόουτς δικό της άνθρωπο. Στην αρχή θα συμμαζέψει το σκορποχώρι, αλλά αυτό που η ΑΕΚ έχει ανάγκη -να δημιουργήσει δηλαδή σε βάθος χρόνου, μέσα από ένα άδειο πουγκί- δεν νομίζω ότι μπορεί να το πετύχει ο πράος Νικόλαος.
Η ΑΕΚ δεν έχει λεφτά ούτε περιμένει κάποιον Αραβα. Χρειάζεται ηλεκτροσόκ μέσα από έναν ισχυρό προπονητικό χαρακτήρα, που δεν λογαριάζει τίποτα. Τέτοιος προπονητής είναι ο Αγγελος Αναστασιάδης.
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: