Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Ξέρουμε πώς θα βρούμε τον Ψωμιάδη»

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί τη νέα προσπάθεια εντοπισμού του Μάκη Ψωμιάδη, δήλωσε στο ΒΗΜΑ απόλυτα αισιόδοξος πως οι υπέυθυνοι της αναζήτησης γνωρίζουν τον τρόπο να τον συλλάβουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει δημιουργηθεί μία νέα ομάδα, περίπου δέκα αστυνομικών, οι οποίοι άρχισαν πάλι την αναζήτηση του πρώην μεγαλοπαραγοντα της ΠΑΕ Καβάλας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την προηγούμενη επιχείρηση ανακάλυψής του, πριν από δύο εβδομάδες στην Ανάβυσσο. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί ξανά το σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων με τη συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

«Πιστεύουμε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θα συλληφθεί σύντομα. Εκτιμούμε ότι από την πρώτη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος σχεδίασε τη διαφυγή του ακριβώς για την περίπτωση που θα προέκυπτε τελικά η προφυλάκισή του. Ωστόσο υπήρξε μεγάλο πρόβλημα από την καθυστερημένη ενημέρωσή μας από τις δικαστικές αρχές για την απόφαση προφυλάκισής του. Το μάθαμε από την... τηλεόραση με πολλές ώρες καθυστέρηση και τότε ήταν αργά...», ήταν η δήλωση του στο ΒΗΜΑ.

Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, «είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας από την πρώτη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος άρχισε να μελετά πώς θα διαφύγει σε περίπτωση που αποφασιζόταν η σύλληψή του. Πιθανόν είναι να χρησιμοποίησε άλλα άτομα για να βρει ένα νέο κατάλυμμα. Ομως είναι φανερό ότι αιφνιδιάστηκε γιατί η απόφαση του συμβουλίου βγήκε σχεδόν τρεις ημέρες μετά την απόφαση του ανακριτή για τη μη προφυλάκισή του ενώ συνήθως αυτές οι αποφάσεις εκδίδονται μετά από έναν ως τρεις μήνες. Εκτιμούμε λοιπόν ότι με βάση και ορισμένα στοιχεία που έχουμε αντλήσει από την προηγούμενη αναζήτησή του θα τον εντοπίσουμε σύντομα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: