Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες… πάνε πασαρέλα!!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες… πάνε πασαρέλα! Η.Π.Α.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΡΩΣΙΑΚΙΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚΓΑΛΛΙΑ
Η πρώτη εικόνα είναι αυτή που κλέβει την παράσταση και οι χώρες που θα στείλουν εκπροσώπους στου Ολυμπιακούς Αγώνες το γνωρίζουν καλά.

Τόσο καλά που δεν αφήνουν τους αθλητές τους να εμφανιστούν με ό,τι και ό,τι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 27 Ιουλίου.

Γνωστοί σχεδιαστές επιμελήθηκαν αρκετές από τις στολές των αποστολών με κάποιες επιλογές να είναι καλόγουστες και μετρημένες και κάποιες άλλες να αγγίζουν τα όρια του… κιτς.


Μεγάλη Βρετανία

Απλοί, λιτοί και απέριττοι οι διοργανωτές δεν υπερέβαλαν προκειμένου να μην υποπέσουν σε στιλιστικό ατόπημα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι τα ρούχα με τα οποία θα αγωνιστούν οι αθλητές σχεδίασε η Στέλα ΜακΚάρτνι.

Η.Π.Α.

Για αυτές τις εμφανίσεις προκλήθηκε χαμός. Αντικειμενικά δεν τις λες και κακόγουστες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Τα ρούχα με τα οποία θα κάνουν την είσοδό τους οι Αμερικανοί σχεδίασε ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Ράλφ Λόρεν και κόστισαν κατά κεφαλή περίπου στα 1.000 δολάρια. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που οι ενδυμασίες δεν ήταν made in USA αλλά made in China με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγες ημέρες μάλιστα πριν την έναρξη των Αγώνων.

Αυστραλία

Θυμίζουν λίγο υπάλληλο ξενοδοχείου. Λευκά παντελονάκια για τους άνδρες, και αντίστοιχα λευκές φούστες για τις γυναίκες με σκούρο πράσινο μπλέιζερ. Ο ορισμός του αδιάφορου…

Ρωσία

Γιατί τόσο λαχούρι; Γιατί; Και γιατί επίσης το όνομα της χώρας με τεράστια γράμματα; Οι Ρώσοι μπορεί να έχουν το χρήμα, αλλά από ότι φαίνεται σε γούστο υστερούν!

Κίνα

Λευκό, κόκκινο, κίτρινο= Χρωματική πανδαισία. Οι Κινέζοι φαίνεται πως επικεντρώνονται μόνο στα μετάλλια που θα κατακτήσουν και έχουν παραμερίσει το στιλιστικό κομμάτι.

Ισπανία

Όχι, όχι, όχι! Χειρότερα ΔΕΝ γίνεται! Κυρίως όσον αφορά την γυναικεία ενδυμασία. Τα χρώματα να τα καταλάβουμε καθώς το κόκκινο και το κίτρινο δεσπόζει στην ισπανική σημαία, αλλά τι σχέδια είναι αυτά στη φούστα, και τι άκυρη ζώνη;

Χονγκ Κονγκ

Οι εμφανίσεις τους θυμίζουν βέβαια ολίγον τι από στολές αεροσυνοδών. Ελπίζουμε να μην μπερδευτούν και μπουν πετώντας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Γαλλία

Επιτέλους και μία σικ στολή. Χωρίς υπερβολές, άνετη και απλή. Μοναδικό… φάλτσο το παλτό που επέλεξαν να φορέσουν οι Γάλλοι. Βέβαια Λονδίνο είναι αυτό ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεσπάσει η μπόρα. Μπορεί τελικά να αποδειχθούν απλά προνοητικοί!

Νότιος Κορέα

Μας αρέσει. Navy look από τους Νοτιοκορεάτες με ωραιότατο καπελάκι και τσάντα που έρχεται να ολοκληρώσει το συνολάκι.

Τζαμάικα

Σούπερ. Παρά τον συνδυασμό πράσινου, κίτρινου και μαύρου (χρώματα της σημαίΑς της Τζαμάικα) που κλήθηκε να χρησιμοποιήσει ο σχεδιαστής τα κατάφερε πολύ καλά όπως μαρτυρά και το αποτέλεσμα.

Νέα Ζηλανδία

Σε αντίθεση με τους… γείτονες Αυστραλούς οι Νεοζηλανδοί τα κατάφεραν μια χαρά. Κομψοί και απλοί χωρίς υπερβολές.

Ιταλία

Όταν βάζει το χεράκι του Τζόρτζιο Αρμάνι δεν περιμένεις κάτι λιγότερο. Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν χρησιμοποίησε καθόλου χρώμα, στάθηκε στο λευκό και το μαύρο και σε απλές γραμμές με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει.

Γερμανία

Δεν είμαστε εμπαθείς, αλλά δεν μας αρέσει. Όχι γιατί δεν πάμε την… μάνταμ Μέρκελ αλλά γιατί οι στολές είναι πολύ «boy and girl thing» με το μπλε και το ροζ. Οι Γερμανοί είναι καλόγουστοι (μην κοιτάτε την Γερμανίδα Καγκελάριο) για αυτό και περιμέναμε κάτι καλύτερο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: