Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μήτογλου: «Βασικό το κομμάτι της Ευρώπης»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μήτογλου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου αναφέρθηκε στο μέλλον του Στέλιου Μαλεζά, αλλά και για την επόμενη μέρα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά:

Αρχικά όταν ρωτήθηκε για τη διαφορά σε οικονομικό επίπεδο που υπάρχει ανάμεσα στον Σαλπιγγίδη και στον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Είναι μεγάλα τα νούμερα και πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν κατανόηση για να βρεθεί η κοινή λύση».

Για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Στέλιου Μαλεζά στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και για το πώς θα αναπληρώσει το συγκεκριμένα ο κενό ο ΠΑΟΚ: « Θα είναι απώλεια. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει ο στυλοβάτης της άμυνας του ΠΑΟΚ. Έχει καθιερωθεί και στην εικόνα των οπαδών. Είναι βασικός και δίνει μια σιγουριά στον ίδιο, αλλά και στον κόσμο και την διοίκηση. Βέβαια έχω την αίσθηση ότι έχει συζητηθεί το θέμα του Μαλεζά και από τον ίδιο τον προπονητή και έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του για να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι διεθνής και είναι προτέρημα για τον ΠΑΟΚ. Τώρα δεν μπορεί να έρθει άλλος διεθνής αυτή τη στιγμή. Έχει συζητηθεί η μετακίνησή του και ίσως έχει βρεθεί μια κοντινή λύση για την αναπλήρωσή του.

Για το γεγονός ότι ο Μίρκο Σαβίνι αμείβονταν με 33.000 ευρώ το παιχνίδι, ενώ ο Μαλεζάς είχε συμβόλαιο 150.000 ευρώ το χρόνο: «Τα χρήματα που έπαιρνε ο Μαλεζάς ήταν πολύ λίγα. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτά τα δεδομένα. Δεν αμφιβάλω για αυτό. Είναι περιπτώσεις κατά τις οποίες πολλά σωματεία την έχουν πατήσει. Δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές για αυτό. Αυτό που μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια είναι ότι όλες οι διοικήσεις όλων των ομάδων, αμείβουν τους ξένους παίκτες παραπάνω. Οι αδικημένοι είναι οι Έλληνες, γιατί τους θεωρούμε δεδομένους. Είναι λάθος αυτό. Ο Έλληνας θα δώσει την ψυχή του και την καρδιά του για την ομάδα. Ο ξένος είναι περιστασιακός. Το Έλληνα τον κατακρίνουμε πολύ γρήγορα».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του για τον διεθνή στόπερ του ΠΑΟΚ, είπε: «Ο Μαλεζάς είχε και άλλες προτάσεις και εκτός συνόρων από πολύ καλή ομάδα. Αυτός έμεινε στην ομάδα γιατί αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Βέβαια τώρα θέλει να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Είναι θέμα διοίκησης και προπονητή, από εκεί ξεκινάν όλα και εκεί τελειώνουν».

Και πρόσθεσε: «Θα υπάρχουν κάποιοι στόχοι και μέσα από τα οικονομικά οφέλη θα καλύψει και θα αναπληρώσει τα κενά που υπάρχουν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ς καλός κορμός για να βοηθάει και τους μικρούς που έρχονται από πίσω. Από εκεί ξεκινάν όλα».

Στον επίλογό του υπογράμμισε: «Εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Παρά τα οικονομικά προβλήματα προσπαθεί να βρει τις λύσεις μέσα από τα έσοδα για να βγάλει το μεγαλύτερο κέρδος. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους για να μπουν λεφτά στα ταμεία της ομάδας. Είναι βασικό το κομμάτι της Ευρώπης. Πολλές ομάδες δεν έχουν στον… ήλιο μοίρα, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορεί μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, να έχει οικονομικά οφέλη στο μέλλον».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: