Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ηρακλής: Ήθελα Άρη σαν τρελός!

Συνέντευξη στον: Γιώργο Στράντζαλη

Μετά από δύο γεμάτες σεζόν στην Football League, με την φανέλα της Καλλιθέας, η… πόρτα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου άνοιξε μπροστά του διάπλατα. Ο Ανδρέας Ηρακλής ως ένα από τα νέα μέλη του ρόστερ του Άρη έχει υψηλές βλέψεις για τη νέα χρονιά.

Μιλώντας στο “metrosport.gr” αποκαλύπτει το πώς ήρθε η πρόταση του Άρη, χαρακτηρίζοντας παιδικό του όνειρο το να παίξει ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλα μιας μεγάλης ομάδας. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος μιλάει για την δουλειά που γίνεται στο Πράτο της Ιταλίας, δίχως να μπορεί να κρύψει την ανυπομονησία του να αγωνιστεί μπροστά σε ένα γεμάτο από οπαδούς του Άρη, Κλεάνθης Βικελίδης…

-Ανδρέα, πρώτες εντυπώσεις από την πρώτη σου προετοιμασία με την ομάδα του Άρη;

Πολύ δουλειά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι συνθήκες που συναντήσαμε είναι ιδανικές. Καθημερινά μας περιμένει πολύ δουλειά στο γήπεδο και θέλω να πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα φανεί.

-Η δουλειά για σένα στον Άρη αυτές τις πρώτες ημέρες πως κυλάει;

Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης. Είναι μεγάλη εμπειρία και δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

-Πιστεύεις ότι οι γεμάτες σου χρονιές με την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα της Football League θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς πιο γρήγορα;

Είναι πολύ σημαντικό ότι στα πόδια μου έχω δύο γεμάτες χρονιές με την προηγούμενη ομάδα μου. Έχω εμπιστοσύνη στα πόδια μου, σίγουρα όμως ο Άρης είναι σε άλλο επίπεδο και έτσι δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα.

-Το ενδιαφέρον του Άρη για σένα πως προέκυψε;

Όταν τελείωσαν τα πλέι οφ της Football League ήρθε η πρόταση του Άρη στον μάνατζερ μου. Μόλις το έμαθα ήθελα να έρθω σαν τρελός και πλέον είμαι εδώ για να βοηθήσω.

-Το ίδιο… τρελός νιώθεις και για την πρώτη σου φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;

Γνωρίζω πολύ καλά την ατμόσφαιρα του γηπέδου μας. Είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και ανυπομονώ να παίξω σε γεμάτο γήπεδο.

-Βλέπουμε τον κόουτς να σε χρησιμοποιεί σε διαφορετικές θέσεις (δεξί μπακ, στόπερ και αμυντικό χαφ). Η θέση σου ποια είναι;

Η θέση μου είναι στόπερ αλλά στην Καλλιθέα έπαιζα αμυντικό χαφ. Στο Κορωπί έπαιζα δεξί μπακ, μία θέση που δεν μου ταιριάζει τόσο πολύ. Όπου με θέλει όμως ο κ. Κατσαβάκης εγώ είμαι έτοιμος να προσφέρω.

-Από το ρόστερ του Άρη γνώριζες προτού έρθεις κάποιον από τους νέους συμπαίκτες σου;

Ήξερα τον Παντίδο και τον Καπετάνο, με τον οποίο παίξαμε μαζί στον Πανιώνιο. Με τον Καζναφέρη επίσης έχω γνωριστεί. Όλα τα παιδιά όμως είμαστε ένα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα.

-Κυρίως σε γνωρίζει ο κόσμος από την παρουσία σου στην Καλλιθέα, νωρίτερα που ήσουνα;

Λόγω τα δουλειάς του πατέρα μου πήγα σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Για χρόνια ήμουνα στην Κύπρο, μετά πήρα μεταγραφή στον Πανιώνιο, ένα χρόνο έμεινα στη Νέα Σμύρνη ως επαγγελματίας, δίχως να πάρω πολλές ευκαιρίες. Την επόμενη χρονιά ως δανεικός στο Κορωπί έκανα 16 συμμετοχές λόγω τραυματισμού ( χιαστό), την επομένη πήγα δανεικός στην Καλλιθέα, η οποία με κράτησε κάνοντάς μου συμβόλαιο διετές και τώρα είμαι εδώ…

-Η ομάδα πότε πιστεύεις ότι θα είναι έτοιμη;

Αυτό τα διάστημα δουλεύουμε στην φυσική κατάσταση. Δεν έχουμε πολλές ημέρες που ξεκινήσαμε τακτική για να βγάλουμε αυτά που θέλουμε στο γήπεδο μέσα. Την Παρασκευή έχουμε και το πρώτο μας φιλικό για να δούμε το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και από τη νέα εβδομάδα θα μπούμε σε πιο πολλά θέματα τακτικής.

-Όλα τα φιλικά επί Ιταλικού εδάφους για τον Άρη είναι απέναντι σε μεγαλύτερης δυναμικότητας ομάδες…

Άρης είμαστε, δεν έχει σημασία ότι έχουμε νεανικό ρόστερ. Δεν φοβάστε. Θα δείξουμε στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε.

-Ποιο θα είναι το στίγμα, αγωνιστικά, του νέου Άρη;

Η ομάδα θα βγάζει πάθος, ταχύτητα. Υπάρχει θέληση απ' όλα τα παιδιά. Μπορεί να μην είμαστε τα μεγάλα ονόματα που έχουν άλλες ομάδες αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: