Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ελευθεριάδης: «Η άνοδος εξαρτάται από την Πολιτεία»

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Σάκης Ελευθεριάδης, τόνισε πως το θέμα της ανόδου του Ηρακλή μπορεί να λυθεί από την Πολιτεία, ενώ αναφέρθηκε στα εμπόδια που έχουν προκύψει και προέρχονται κυρίως από τα οικονομικά οφέλη που έχουν λαμβάνειν οι ομάδες της Football League και της Football League 2.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Στην αρχική του τοποθέτηση σημείωσε: «Ο κόσμος όλος ξέρει ότι χθες ήταν η συνεδρίαση από την οποία περίμενα αποτελέσματα. Η εισήγηση του προέδρου (σ.σ. Πιλάβιου) ήταν θετική. Από εκεί προέκυψαν προβλήματα από την παρέμβαση του κ. Κουρίδη και αποφασίστηκε να γίνει μια τετραμερής συνάντηση των φορέων. Όλοι ξέρουν που είναι το δίκιο αλλά προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στην άνοδο του Ηρακλή στη Football League».

Για το πώς εκλαμβάνει την παράταση στο θέμα: «Δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική εξέλιξη. Περιμέναμε χθες τη λύση, αλλά μετά τους χθεσινούς προβληματισμούς, έπρεπε να υπάρξει παράταση».


Για το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει προκύψει: «Εμπόδιο είναι οι αξιώσεις των ομάδων της Β και της Γ κατηγορίας για την αύξηση των ομάδων που έχουν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι. Αυτό εξαρτάται από την Πολιτεία που μπορεί να λύσει το θέμα».

Για το ζήτημα που έχει προκύψει να αυξηθούν οι ομάδες της Superleague από 16 σε 18: «Επίσημα δεν το έχουμε ακούσει, όμως ανεπίσημα το έχουμε ακούσει. Τώρα πάμε πιο μακριά. Δεν απασχολεί αυτό κανέναν, καθώς δεν έχει τεθεί επίσημα. Η Superleague θα πάρει μέρος στη συνάντηση γιατί για κάθε αναδιάρθρωση θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς των επαγγελματικών κατηγοριών. Αυτή ήταν η εισήγηση του κ. Κουρίδη. Αν τεθεί θέμα αύξησης των ομάδων της Superleague θα συζητηθεί σε αυτή τη σύσκεψη».

Για το θέμα της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί: «Ακόμη και η χρηματοδότηση δεν είναι απλή. Αυτό εμφανίζεται ως το πρόβλημα, αλλά δεν γνωρίζω αν θα προκύψουν και άλλα εμπόδια. Αυτή η σύγκλιση θα γίνει για να αποφασιστεί το πως θα συμμετέχουν αυτές οι ομάδες στην Football League. Το κύριο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Ας κάνουμε λίγο υπομονή για να δούμε. Έχουμε δικαιωθεί ηθικά, τώρα θέλουμε την ουσία».

Για το αν θα προκύψει θέμα ανόδου του Εθνικού και του Ιωνικού, αφού αμφότερες οι ομάδες υποβιβάστηκαν για εξωαγωνιστικούς λόγους: « Αυτό δεν το γνωρίζω. Το ακούω για πρώτη φορά. Αυτό που επιθυμούμε εμείς είναι να επιστρέψουμε στη Superleague, από εκεί που υποβιβάστηκε η ομάδα. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση. Υπάρχουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των 4 φορέων, από την οποία θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα: «Υπάρχει ένα πρακτικό θέμα λόγω της αναχώρησης του κυρίου Ιωαννίδη στο Λονδίνο και με τον ερχομό του Υφυπουργού θα προχωρήσουν οι εξελίξεις».

Για το αν υπάρχει βάση στο αίτημα του Θεόδωρου Κουρίδη: «Δεν προβλέπεται από πουθενά επίσημα. Απλώς είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει η συγκατάθεση όλων των ομάδων. Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε με μια παράνομη απόφαση και δεν έπρεπε να υποβιβαστεί. Η τοποθέτηση του κυρίου Κουρίδη δεν ήταν με καλές προθέσεις. Θα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος της ομάδας».

Στον επίλογό του επισήμανε: «Ο κύριος Ιωαννίδης είναι θετικός εξαρχής στο αίτημα του Ηρακλή, αλλά πρέπει να το δούμε στην πράξη. Υπάρχουν προβλήματα που ανακύπτουν, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αν ήταν αν απορριφτεί το αίτημα θα είχε γίνει χθες. Όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας βρουν τον τρόπο φέτος να αποκατασταθεί μερικώς τουλάχιστον ο Ηρακλής με την επιστροφή του στη Superleague. Και η εισήγηση του κυρίου Πιλάβιου είναι πολύ θετική για μας και ανοίγει έναν δρόμο. Αυτό είναι προσπάθεια της διοίκησης και άλλον ανθρώπων του Ηρακλή που πιέζουν το τελευταίο διάστημα».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: