Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

"Θα δώσω τις απαντήσεις μου"...

Η Βούλα Παπαχρήστου μίλησε στο Reuters για τον αποκλεισμό της από την ελληνική αποστολή στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας σχολίου της στο Τwitter και τόνισε ότι η εμπειρία αυτή τη γεμίζει αποφασιστικότητα ώστε να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο και στόχος της πλέον είναι να δώσει τις απαντήσεις στο στίβο.
"Θα δώσω τις απαντήσεις μου"...
«Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου και για να είμαι ειλικρινής ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Είμαι ευγνώμων στον προπονητή μου, την οικογένεια μου, αλλά και πολύ κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μου», είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συνέχισε:
«Έπειτα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών προκειμένου να φτάσω στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες είναι λογικό να είμαι αναστατωμένη. Αλλά αυτό που με τάραξε περισσότερο είναι η υπερβολική αντίδραση και η ταχύτητα με την οποία λήφθηκε η απόφαση του αποκλεισμού από τους Αγώνες. Δεν ξέρω αν θέλουν να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους με αφορμή εμένα, αυτό θα το κρίνουν άλλοι, αλλά πιστεύω ότι χρησιμοποίησαν την μέγιστη πειθαρχική εξουσία πάνω μου. Έφτασαν κατευθείαν στο τελικό στάδιο αποκλείοντάς με από την ελληνική ολυμπιακή αποστολή η οποία ήταν άκρως υπερβολική. Ποτέ δεν έχω ανακατευτεί με την πολιτική. Όπως δήλωσα και στην ανακοίνωση που εξέδωσα, ήταν ένα κακόγουστο αστείο το οποίο το πόσταραν όλοι και δεν ότι με το να το κάνω re-tweet θα δημιουργούσε προβλήματα. Ποτέ δεν ήθελα να προκαλέσω ζήτημα ή να προσβάλω κάποιος καθώς δεν είναι αυτός ο τρόπος που σκέφτομαι και ενεργώ ως άνθρωπος».
Παρά την πικρία της η νεαρή άλτρια σχολίασε ότι θα σεβαστεί πλήρως την απόφαση της ΕΟΕ και τόνισε ότι η εμπειρία αυτή την γέμισε αποφασιστικότητα για να τα πάει ακόμα καλύτερα:
«Το μόνο πράγμα που ξέρω είναι να αγωνίζομαι στον στίβο και να το κάνω καλά και αυτό το έχω δείξει με τις επιδόσεις μου μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Νομίζω ότι είμαι καλή, ευγενική και δυνατός χαρακτήρας. Θα το ξεπεράσω και θα δώσω τις απαντήσεις μου με τις μελλοντικές μου εμφανίσεις. Μόνο αυτό θέλω να πω επ’ αυτού».
Όσο για την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο; «Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους τους Έλληνες αθλητές και ελπίζω ο καθένας του να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να δείξει ότι το ελληνικό πνεύμα δεν έχει όρια».
Οι συνθήκες προετοιμασίας
Η 23χρονη αθλήτρια δεν μίλησε μόνο για τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς αναφέρθηκε και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται και προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές.
«Έχουμε μηδενική στήριξη από την Πολιτεία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει, όπως οι απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούμαστε. Για παράδειγμα δε υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό για μπάνιο το Χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι δεν έχουμε κλιματισμό. Όσο για τις εγκαταστάσεις; Είναι σε άθλια κατάσταση και ο εξοπλισμός παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις. Αυτή όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου για να μην αναφέρω την οικονομική πλευρά και το πώς μας επηρέασαν οι μαζικές κρατικές περικοπές που έγιναν –μεταξύ άλλων- και στον αθλητισμό», σχολίασε η Παπαχρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: