Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κυριάκος Χονδροκούκης στο Metropolis: «Δεν πιστεύω σε σκευωρίες, μόνο σε λάθη»

Ο πατέρας και προπονητής του Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος, έδωσε τη δική του εξήγηση, μετά τη γνωστοποίηση ότι ο γιος του συνελήφθη θετικός σε έλεγχο της WADA, στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Δεν είναι απλά δύσκολες αυτές οι στιγμές. Ποτέ δεν το φανταζόμουν αυτό. Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει. Ο Δημήτρης όπως κάθε πρωταθλητής παίρνει βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής που είναι ελεγμένα. Με τη βοήθεια του Θεού θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε αυτό».

Για το λόγο που εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι Έλληνας αθλητής συνελήφθη «ντοπέ»: «Άρχισε μια φιλολογία που ξεκίνησε από έξω φαντάζομαι. Έλεγε για δείγματα Ελλήνων αθλητών, στιγματίζοντας όλη την ελληνική ομάδα. Έκανα το αυτονόητο για να μην εμπλακεί κανένα παιδί. Θα την επωμιστούμε από την αρχή την ιστορία για αν μην αφήσουμε να πλανώνται αυτά τα σενάρια για διάφορα ονόματα».

Για το αν έχει ελπίδες από το δεύτερο δείγμα και για τους ελέγχους που έχει περάσει ο άλτης στο παρελθόν: « 999 φορές στις 1000 συμβαίνει αυτό και το δεύτερο δείγμα βγαίνει το ίδιο. Με μια συζήτηση που έχουμε κάνει δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Κάτι άλλο έχει γίνει. Νομίζω ότι θα αποδειχθεί. Είναι παράδοξο αυτό γιατί με τις ίδιες βιταμίνες περάσαμε άλλους 7 ελέγχους. Με τα ίδια ακριβώς προϊόντα».


Στη συνέχεια ανέλυσε τον τρόπο με τον οποία θα πορευτεί από εδώ και πέρα: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει. Θα κάνω κάποιες κινήσεις. Με μια πρώτη σκέψη περιμένουμε το δεύτερο δείγμα και θα ζητήσουμε να πάει σε άλλο εργαστήριο. Να δούμε τι δείχνει και εκεί. Το τρίτο βήμα θα είναι αν εξετάσω μέσα από ένα επίσημο εργαστήριο όλα τα σκευάσματα που έπαιρνε και έχουν σημειωθεί επίσημα. Θα το ψάξω και εκεί».

Για το περιβάλλον του γιού του και τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια: «Ο Δημήτρης μένει στο σπίτι και όλα όσα παίρνει είναι στο ράφι της κουζίνας. Εγώ δεν θα τον άφηνα να πάρει σκεύασμα του 1970. Όλα τα αναβολικά είναι επικίνδυνα. Ο Δημήτρης έχει γαλουχηθεί για το τι εστί αθλητισμός και εκεί έγκειται η επιτυχία του. Το έκανε επειδή αγαπούσε τον αθλητισμό. Δεν ζήτησε την προβολή και νόμιζαν οι δημοσιογράφοι ότι τους σνομπάρει κιόλας. Η ειρωνεία είναι να την πληρώνουν αυτά τα παιδιά. Με ενδιέφερε τόσα χρόνια να μην αλλάξει την φιλοσοφία που είχε. Ήθελα να κάνει ότι κάνει επειδή του αρέσει».

Για τα υπόλοιπα κρούσματα ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών που βγήκαν στο προσκήνιο το τελευταία διάστημα: «Τα παιδιά δύσκολα μιλάνε. Δεν είχα κανέναν λόγο να ρωτήσω τα παιδιά τι συνέβη. Φαντάζομαι ότι ίσως κάτι να υπάρχει. Δεν θέλω να τα συσχετίσω όμως τόσο εύκολα τα περιστατικά. Θα στείλω τα σκευάσματα που έχουμε σφραγισμένα για να ελεγχθούν. Ελπίζω και κάνω το σταυρό μου να αποδειχτεί κάτι και να σωθούμε» και πρόσθεσε:

«Δεν εννοώ ότι υπάρχει σκευωρία. Δεν έχει περάσει αυτό ούτε σαν σκέψη. Δεν πιστεύω σε σκευωρίες. Πιστεύω σε ανθρώπινα λάθη. Εύχομαι το λάθος να μην το κάναμε εμείς, αλλά κάποιοι άλλοι. Θα έχω σύντομα την απάντηση γιατί θέλω να αποκατασταθεί το όνομα του Δημήτρη».

Για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή ο Δημήτρης Χονδροκούκης: «Τι να πω. Ένας νέος που πετάει ψηλά και σπιλώνεται που δεν έγινε εξαιτίας των δημοσιογράφων. Δεν θέλει αν ξανακάνει αθλητισμό. Αν δεν βγει μια λογική εξήγηση δεν πρόκειται να συνεχίσει. Μετά από δύο χρόνια μπορεί να πηδά 2.40 και να του λένε διάφορα. Δεν γίνεται έτσι. Στο μέλλον μπορεί να αλλάξει άποψη, αλλά έτσι σκέφτεται αυτή τη στιγμή».

Για το πότε πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος έλεγχος από τηνWADA και για το αν δίνει το παρών σε αυτούς: «Ο έλεγχος έγινε στις 4 Ιουλίου. Ο Δημήτρης πάντα δίνει το παρών στους ελέγχους. Οι αθλητές τιμωρούνται στο τρίτο no show, ενώ αυτός δεν είχε ποτέ. Και εκείνη την ημέρα, όπως και άλλες, ήρθαν στο σπίτι. Αν είχαμε λόγο να ρισκάρουμε δεν θα ανοίγαμε. Θα λέγαμε πως δεν ήμασταν στο σπίτι. Δεν πιστεύουμε ακόμα αυτό που μου ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ. Ας ρωτήσουν τους ελεγκτές που ήρθαν, πως του υποδέχτηκα. Είναι εφιάλτης όλο αυτό».

Στον επίλογό είπε: «Δεν μίλησα με κάποιον από την ΕΟΕ, αλλά μόνο με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ στον οποίο έδωσα την εξήγηση μου και του παρέδωσα την παραίτησή μου. Ας περιμένουμε όμως λίγο να δούμε τι θα γίνει».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: